Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Tato pochoutka je výborná k pivu, původní jsou se zelím, ale můžete je vylepšit slaninou nebo uzeným.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • Kysané zelí
  • Polohrubá mouka
  • sůl,pepř
  • sádlo na potření

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na vál dáme stejné množství mouky,kysaného zelí ( + já dala asi 20 dkg uzeného ),vše promícháme,osolíme, opepříme a pomocí mléka zaděláme tužší těsto. Vyválíme placku, nakrájíme na libovolné tvary, potřeme sádlem a pečeme v troubě při 200 st. asi 10 minut ( podle tloušťky těsta ).

Autor receptu Recepty ze Šumavské vesnice

Tato pochoutka je výborná k pivu, původní jsou se zelím, ale můžete je vylepšit slaninou nebo uzeným.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • Kysané zelí
  • Polohrubá mouka
  • sůl,pepř
  • sádlo na potření

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na vál dáme stejné množství mouky,kysaného zelí ( + já dala asi 20 dkg uzeného ),vše promícháme,osolíme, opepříme a pomocí mléka zaděláme tužší těsto. Vyválíme placku, nakrájíme na libovolné tvary, potřeme sádlem a pečeme v troubě při 200 st. asi 10 minut ( podle tloušťky těsta ).

Autor receptu Recepty ze Šumavské vesnice