Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Holandský řízek s bramborovou kaší

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • libovější vepřový bůček 1 kg
  • mléko 200 ml
  • 
tvrdý sýr 300 g
  • 
sůl podle chuti
  • 
pepř podle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY:

Z bůčku odstraníme kůži a najemno ho pomeleme. Sýr nastrouháme nahrubo.
Dáme do větší mísy, přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně rukama promícháme. Necháme 10 minut odstát. 
Potom tvarujeme asi 100 gramové placičky, které obalíme v trojobalu a smažíme z obou stran na mírném plameni.
Podáváme s bramborovou kaší.

Autor receptu Pavlína Bušová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • libovější vepřový bůček 1 kg
  • mléko 200 ml
  • 
tvrdý sýr 300 g
  • 
sůl podle chuti
  • 
pepř podle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY:

Z bůčku odstraníme kůži a najemno ho pomeleme. Sýr nastrouháme nahrubo.
Dáme do větší mísy, přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně rukama promícháme. Necháme 10 minut odstát. 
Potom tvarujeme asi 100 gramové placičky, které obalíme v trojobalu a smažíme z obou stran na mírném plameni.
Podáváme s bramborovou kaší.

Autor receptu Pavlína Bušová