Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Honzovy buchty

5.0 5

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 500 g polohrubé mouky
  • balíček sušeného droždí
  • 100 g moučkového cukru
  • kůra z půlky citronu
  • 2 žloutky
  • 100 g rozpuštěného a vychlazeného másla
  • 250 ml mléka

POSTUP PŘÍPRAVY:

500 g polohrubé mouky smíchat s balíčkem sušeného droždí, přidat 100 g moučkového cukru, kůru z půlky citronu, 2 žloutky, 100 g rozpuštěného a vychlazeného másla, 250 ml mléka - udělat těsto.

Nechat nakynout, potom z těsto lžičkou nabírat bochánky, vyjde jich asi 20, rukou vytvořit pacičky, plnit náplní - co kdo má rád - u nás vede tvaroh a povidla, naplněné naskládat do máslem vymazaného pekáče, ze všech stran buchtičky taky potřít máslem a péct při 200 C .

Jak trošku zezlátnou znovu potřít máslem a dopéct. Nechat vychladnout a pak pocukrovat a papat.

Autor receptu Jana Zmarzláková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 500 g polohrubé mouky
  • balíček sušeného droždí
  • 100 g moučkového cukru
  • kůra z půlky citronu
  • 2 žloutky
  • 100 g rozpuštěného a vychlazeného másla
  • 250 ml mléka

POSTUP PŘÍPRAVY:

500 g polohrubé mouky smíchat s balíčkem sušeného droždí, přidat 100 g moučkového cukru, kůru z půlky citronu, 2 žloutky, 100 g rozpuštěného a vychlazeného másla, 250 ml mléka - udělat těsto.

Nechat nakynout, potom z těsto lžičkou nabírat bochánky, vyjde jich asi 20, rukou vytvořit pacičky, plnit náplní - co kdo má rád - u nás vede tvaroh a povidla, naplněné naskládat do máslem vymazaného pekáče, ze všech stran buchtičky taky potřít máslem a péct při 200 C .

Jak trošku zezlátnou znovu potřít máslem a dopéct. Nechat vychladnout a pak pocukrovat a papat.

Autor receptu Jana Zmarzláková