Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Horčicová smetanová omáčka - vynikající

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • hovězí zadní maso ( ale i jakékoliv jiné - kuřecí, vepřové, telecí, nebo i čufty z mletého masa - hovězí je ale NEJ... )
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • cibule
  • plnotučná hořčice
  • masox
  • šlehačka
  • zakysaná smetana
  • hladká mouka
  • mléko
  • citron

POSTUP PŘÍPRAVY:

Hovězí zadní maso nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř a masox ( pokud nebudete dělat velké množství, jako se dělává u nás, úplně bude stačit jen půl kostičky ) Dusíme, dokud není masíčko úplně měkkoučké. Přidáme 4-6 lžic plnotučné hořčice ( znovu dle množství omáčky ) a zalijeme směsí ze šlehačky, zakysané smetany a hladké mouky. Dle potřeby zředíme mlékem. Dochutíme šťávou a kůrou z citronu, popř. Podravkou.

U nás podáváme s houskovým knedlíkem, ale maminy dělají i s těstovinami, rýží, brambory - prostě každý dle své chuti.....

VYNIKAJÍCÍ A RYCHLÁ OMÁČKA!!!

Autor receptu: Lucie Kratochvílová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • hovězí zadní maso ( ale i jakékoliv jiné - kuřecí, vepřové, telecí, nebo i čufty z mletého masa - hovězí je ale NEJ... )
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • cibule
  • plnotučná hořčice
  • masox
  • šlehačka
  • zakysaná smetana
  • hladká mouka
  • mléko
  • citron

POSTUP PŘÍPRAVY:

Hovězí zadní maso nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř a masox ( pokud nebudete dělat velké množství, jako se dělává u nás, úplně bude stačit jen půl kostičky ) Dusíme, dokud není masíčko úplně měkkoučké. Přidáme 4-6 lžic plnotučné hořčice ( znovu dle množství omáčky ) a zalijeme směsí ze šlehačky, zakysané smetany a hladké mouky. Dle potřeby zředíme mlékem. Dochutíme šťávou a kůrou z citronu, popř. Podravkou.

U nás podáváme s houskovým knedlíkem, ale maminy dělají i s těstovinami, rýží, brambory - prostě každý dle své chuti.....

VYNIKAJÍCÍ A RYCHLÁ OMÁČKA!!!

Autor receptu: Lucie Kratochvílová