Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Houskové knedlíky se špaldovou moukou

2.5 2

6 POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

housek nebo rohlíků (nebojte se i celozrnných)

2 žloutky (mohou být i celá vejce)

1 lžička soli

1 a ½ hrnku hladce namleté špaldové mouky

1 a ½ hrnku hladké nebo polohrubé pšeničné mouky

1 prášek do pečiva (bez fosfátů)

1 a ½ hrnku vody

POSTUP PŘÍPRAVY:

Pečivo nakrájejte na kostičky a přendejte do větší mísy. Vmíchejte žloutky, sůl, špaldovou i pšeničnou mouku a prášek do pečiva. Postupně přidávejte vodu a vypracujte těsto. To rozdělte na dvě až tři díly podle velikosti vašeho hrnce, a vytvarujte knedlíky. Vložte je do vroucí vody a vařte nejdříve 15 minut z jedné strany, poté je převraťte a vařte dalších 15 minut. Po vyndání je propíchněte na několika místech párátkem a poté porcujte režnou nití nebo nakrájejte.

Špaldová mouka v kuchyni:

Špalda je druh pšenice, která je dobře stravitelná i pro děti. Obsahuje hodně bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitamínů. V kuchyni se její zrna využívají obdobně jako kroupy, mouka má oříškovou chuť, která se hodí k přípravě koláčů, sušenek i knedlíků.

Autor receptu Nela Květová

6 POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

housek nebo rohlíků (nebojte se i celozrnných)

2 žloutky (mohou být i celá vejce)

1 lžička soli

1 a ½ hrnku hladce namleté špaldové mouky

1 a ½ hrnku hladké nebo polohrubé pšeničné mouky

1 prášek do pečiva (bez fosfátů)

1 a ½ hrnku vody

POSTUP PŘÍPRAVY:

Pečivo nakrájejte na kostičky a přendejte do větší mísy. Vmíchejte žloutky, sůl, špaldovou i pšeničnou mouku a prášek do pečiva. Postupně přidávejte vodu a vypracujte těsto. To rozdělte na dvě až tři díly podle velikosti vašeho hrnce, a vytvarujte knedlíky. Vložte je do vroucí vody a vařte nejdříve 15 minut z jedné strany, poté je převraťte a vařte dalších 15 minut. Po vyndání je propíchněte na několika místech párátkem a poté porcujte režnou nití nebo nakrájejte.

Špaldová mouka v kuchyni:

Špalda je druh pšenice, která je dobře stravitelná i pro děti. Obsahuje hodně bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitamínů. V kuchyni se její zrna využívají obdobně jako kroupy, mouka má oříškovou chuť, která se hodí k přípravě koláčů, sušenek i knedlíků.

Autor receptu Nela Květová