Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Hovězí kýta s hořčičnými semínky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1 1/2 kg hovězí kýty
  • 60 ml olivového oleje + 1 lžíce
  • 1 lžíce sušeného provensálského koření
  • 1 lžíce kuliček pepře
  • 1 lžíce hrubé mořské soli
  • (Možno ochucenou chilli)
  • 1 lžíce hořčičných semínek

POSTUP PŘÍPRAVY:

Troubu předehřejeme na 120 stupňů. Hořčičné semínko, sůl, pepř a provensálské bylinky dáme do hmoždíře a rozdrtíme. Přilijeme olej a smícháme.

Hovězí kýtu potřeme olejem a na velké pánvi zprudka osmahneme ze všech stran dohněda. Pak maso potřeme směsí z hmoždíře, dáme do pekáče a pečeme asi 3 hodiny. Maso je uvnitř lehce růžové. Do úplného propečení pečte déle 4-6 hodin.

Podáváme s upečenými brambory.

Autor receptu Martina Vaněčková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1 1/2 kg hovězí kýty
  • 60 ml olivového oleje + 1 lžíce
  • 1 lžíce sušeného provensálského koření
  • 1 lžíce kuliček pepře
  • 1 lžíce hrubé mořské soli
  • (Možno ochucenou chilli)
  • 1 lžíce hořčičných semínek

POSTUP PŘÍPRAVY:

Troubu předehřejeme na 120 stupňů. Hořčičné semínko, sůl, pepř a provensálské bylinky dáme do hmoždíře a rozdrtíme. Přilijeme olej a smícháme.

Hovězí kýtu potřeme olejem a na velké pánvi zprudka osmahneme ze všech stran dohněda. Pak maso potřeme směsí z hmoždíře, dáme do pekáče a pečeme asi 3 hodiny. Maso je uvnitř lehce růžové. Do úplného propečení pečte déle 4-6 hodin.

Podáváme s upečenými brambory.

Autor receptu Martina Vaněčková