Hledat
Filters

Recept - Hruškový koláč s mandlovým krémem

Potřebné přísady:
  • 3 žloutky
  • 120g cukru
  • 300g hladké mouky
  • 200g hery
  • 1ks prášek do pečiva Krém
  • 2ks zakysané smetany je možné dát jeden velký bílý jogurt
  • 2ks celé vejce
  • 4 PL moučkového cukru
  • 3 PL strouhaných mandlí
  • 3 bílky ušlehané na pevný sníh
Postup přípravy:
  1. V misce prošleháme 3 žloutky s cukrem do pěny přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a přidáme na plátky nakrájenou Heru. Rukama vypracujeme drobivou směs . Nasypeme do vymazané zapékací formy nebo pekáče kdo je jak zvyklý a upěchujeme po celé ploše. Pokryjeme na platky nakrájenými hruškami (neoloupanými) zbavené jadřinců . A na hrušky nalijeme krém.
  2. Krém:
  3. V misce smícháme zakysanou smetanu nebo jogurt kdo co zvolil s vejci cukrem a mandlemi a přidáme sníh. Krém roztíráme po celém povrchu koláče.
  4. Pečeme při 160 stupních horkovzdušná trouba každý podle své trouby asi hodinu. Asi po 45min přikryjeme alobalem . Přikrývám v momentě když mám požadovanou barvu koláče :-). Dobrou chuť přeji.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist