Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Jablečné lívance

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na 4 porce:

  • 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 6 lžic cukru
  • 1/2 l mléka
  • 1/2 l polohrubé mouky (což je asi 350 g)
  • 2 rovné lžičky prášku do pečiva
  • 250 g oloupaných a jádřinců zbavených jablek

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žloutky smícháme s polovinou cukru (=3 lžíce), metličkou v ruce prošleháme, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a rozmícháme na hladké těsto. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh a nakonec do něj krátce zašleháme druhou půlku cukru (=3 lžíce).  Sníh opatrně vmícháme do žloutkového základu, přidáme nakrájená jablka a zamícháme.

Smažíme na pánvi na malém množství oleje (dobré nepřilnavé povrchy snesou i absenci tuku) po obou stranách do zlatova.

Podáváme ta tepla lehce pocukrované, s oslazeným tvarohem, šlehačkou a nebo polité třeba javorovým sirupem.

Autor receptu i fotografií Marcela - Pradobroty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na 4 porce:

  • 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 6 lžic cukru
  • 1/2 l mléka
  • 1/2 l polohrubé mouky (což je asi 350 g)
  • 2 rovné lžičky prášku do pečiva
  • 250 g oloupaných a jádřinců zbavených jablek

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žloutky smícháme s polovinou cukru (=3 lžíce), metličkou v ruce prošleháme, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a rozmícháme na hladké těsto. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh a nakonec do něj krátce zašleháme druhou půlku cukru (=3 lžíce).  Sníh opatrně vmícháme do žloutkového základu, přidáme nakrájená jablka a zamícháme.

Smažíme na pánvi na malém množství oleje (dobré nepřilnavé povrchy snesou i absenci tuku) po obou stranách do zlatova.

Podáváme ta tepla lehce pocukrované, s oslazeným tvarohem, šlehačkou a nebo polité třeba javorovým sirupem.

Autor receptu i fotografií Marcela - Pradobroty