Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Jablečné řezy s pudinkem

5.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 140 g másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 PL kakaa

Pudink:

  • 350 ml mléka
  • 2 PL cukru krupice
  • 1 vanilkový pudinkový prášek

Dále:

  • 3 jablka
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 PL cukru krupice

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejprve si očistíme jablka, nakrájíme je na menší kousky, promícháme s cukrem a citronovou šťávou. Pak uvaříme pudink. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Celá vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny (šleháme na nejvyšším stupni), pak snížíme otáčky na nejnižší stupeň a tenkým pramínkem vléváme máslo. Metličkou nebo vařečkou vmícháme prosátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Polovinu těsta natřeme na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem, posypeme kousky jablek (bez šťávy, kterou zatím pustí) a lžící rozdělíme na jablka pudink. Do zbývajícího těsta vmícháme kakao a lžící rozdělíme na pudink. Pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 30 minut.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 140 g másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 PL kakaa

Pudink:

  • 350 ml mléka
  • 2 PL cukru krupice
  • 1 vanilkový pudinkový prášek

Dále:

  • 3 jablka
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 PL cukru krupice

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejprve si očistíme jablka, nakrájíme je na menší kousky, promícháme s cukrem a citronovou šťávou. Pak uvaříme pudink. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Celá vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny (šleháme na nejvyšším stupni), pak snížíme otáčky na nejnižší stupeň a tenkým pramínkem vléváme máslo. Metličkou nebo vařečkou vmícháme prosátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Polovinu těsta natřeme na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem, posypeme kousky jablek (bez šťávy, kterou zatím pustí) a lžící rozdělíme na jablka pudink. Do zbývajícího těsta vmícháme kakao a lžící rozdělíme na pudink. Pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 30 minut.

Autor receptu Ivana Nawratová