Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Jablečný krambl (crumble)

3.4 5

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 700 g oloupaných jablek bez jádřince
  • 150 ml vody
  • 2 lžíce cherry (případně rumu nebo podobného alkoholu)
  • 1 lžička skořice

Drobenka:

  • 50 g tmavého cukru
  • 100 g špaldové mouky (nebo třeba celozrnné pšeničné)
  • 100 g ovesných vloček
  • 70 g másla
  • 1 lžička skořice

POSTUP PŘÍPRAVY:

Jablka nakrájíme na středně velké kusy, podlijeme vodou, přidáme cherry (rum), skořici a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut.

Povolené máslo a všechny ostatní ingredience smícháme a rukou vypracujeme drobenku.

Podušená jablka přemístíme do zapékací mísy, kterou můžeme předem vymazat máslem, a navrstvíme na ně drobenku. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 25 minut, dokud nezezlátne povrch. Moučník je sypký, servírovat i konzumovat je nutno lžící / lžičkou, případně zapékat rovnou v menších miskách a servírovat v nich.

Výborný je ještě teplý v kombinaci se zakysanou smetanou!

Autor receptu i fotografie Marcela - Pradobroty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 700 g oloupaných jablek bez jádřince
  • 150 ml vody
  • 2 lžíce cherry (případně rumu nebo podobného alkoholu)
  • 1 lžička skořice

Drobenka:

  • 50 g tmavého cukru
  • 100 g špaldové mouky (nebo třeba celozrnné pšeničné)
  • 100 g ovesných vloček
  • 70 g másla
  • 1 lžička skořice

POSTUP PŘÍPRAVY:

Jablka nakrájíme na středně velké kusy, podlijeme vodou, přidáme cherry (rum), skořici a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut.

Povolené máslo a všechny ostatní ingredience smícháme a rukou vypracujeme drobenku.

Podušená jablka přemístíme do zapékací mísy, kterou můžeme předem vymazat máslem, a navrstvíme na ně drobenku. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 25 minut, dokud nezezlátne povrch. Moučník je sypký, servírovat i konzumovat je nutno lžící / lžičkou, případně zapékat rovnou v menších miskách a servírovat v nich.

Výborný je ještě teplý v kombinaci se zakysanou smetanou!

Autor receptu i fotografie Marcela - Pradobroty