Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Jablečný linecký koláč naší babičky

4.5 13

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

  • 250 g hladké mouky
  • 120 g cukru
  • 130 g másla
  • 1 vejce
  • 4 velká jablka
  • vanilkový pudink
  • 2 PL moučkového cukru
  • 4kl skořice
  • citronová šťáva
  • 450ml vody (rum nebo rumová tresť - nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY

Máslo nakrájíme na kousky do mouky a přidáme jedno vejce a cukr. Uhněteme těsto, které dáme do potravinářské folie a necháme asi 60 minut v chladu ztuhnout. Nakrájime jablka na kousky, dáme do kastrolku a přidáme 4 kl skořice a 2 pl moučkového cukru. V mističce promícháme 450ml vody s vanilkovým pudinkem a nalijeme k jablkům.Povaříme, než jablka změknou- cca 8 min. Vyndáme si vychlazené těsto a kousek si oddělíme ,aby nám zbylo na mřížku. Do předem vymazané a vysypané formy rozprostřeme těsto i do krajů tak, aby nám vznikl vyvýšený okraj.Nalijeme směs z jablek a uděláme mřížku .

Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C v horkovzdušné troubě a na 180°C v obyčejné zhruba 30 až 40 min dozlatova. Pocukrujeme moučkovým cukrem a máme hotovo dobrou chuť .

Do směsi jablek mužeme přidat hrozinky ,rum ,ořechy dle vlastní chuti .

Autor Romča

Další foto Petra Mauric

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

  • 250 g hladké mouky
  • 120 g cukru
  • 130 g másla
  • 1 vejce
  • 4 velká jablka
  • vanilkový pudink
  • 2 PL moučkového cukru
  • 4kl skořice
  • citronová šťáva
  • 450ml vody (rum nebo rumová tresť - nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY

Máslo nakrájíme na kousky do mouky a přidáme jedno vejce a cukr. Uhněteme těsto, které dáme do potravinářské folie a necháme asi 60 minut v chladu ztuhnout. Nakrájime jablka na kousky, dáme do kastrolku a přidáme 4 kl skořice a 2 pl moučkového cukru. V mističce promícháme 450ml vody s vanilkovým pudinkem a nalijeme k jablkům.Povaříme, než jablka změknou- cca 8 min. Vyndáme si vychlazené těsto a kousek si oddělíme ,aby nám zbylo na mřížku. Do předem vymazané a vysypané formy rozprostřeme těsto i do krajů tak, aby nám vznikl vyvýšený okraj.Nalijeme směs z jablek a uděláme mřížku .

Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C v horkovzdušné troubě a na 180°C v obyčejné zhruba 30 až 40 min dozlatova. Pocukrujeme moučkovým cukrem a máme hotovo dobrou chuť .

Do směsi jablek mužeme přidat hrozinky ,rum ,ořechy dle vlastní chuti .

Autor Romča

Další foto Petra Mauric