Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Jahodové duhové řezy podle Zorky

5.0 6

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Piškot:

  • 6 vajec
  • 120g cukru
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 120 g polohrubá mouka

Krém:

  • 1 tvaroh vanička
  • 2 zakys. smetany
  • vanil.cukr
  • 80g cukr moučka
  • 2 čajové lžičky citrónové štávy
  • smetana na šlehání
  • ztužovač

Duhování:

  • 200g jahod
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 1/4 balíčku práškové želatiny
  • grilovací jehla

Navíc:

  • piškoty
  • jahody
  • vaječný likér

POSTUP PŘÍPRAVY:

Piškot:

Vejce oddělíme žloutky od bílku. Žloutky vyšleháme s cukrem a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutků s cukrem přidáme pomalu kakao a mouku a nakonec opatrně i sníh z bílků a dáme péct.

Piškot po upečení dáme úplně zchladnout a potřeme marmeládou a poklademe piškoty. Pokapeme vaječným likérem a do mezer mezi piskoty dáme kusy jahod.

Krém:

Tvaroh vyšleháme s cukry a přidáme zakysanou smetanu. Přidáme citonovou šťávu. Smetanu na šlehání vyšleháme a opatrně přidáme ke směsi. Tuto směs vmícháme opatrně do ztužovace připraveného podle návodu. Nalijeme a rozetřeme rovnoměrně na pištkoty.

Duhování:

Jahody rozmixujeme 2 lžícemi cukru a přidáme rozpuštěnou práškovou želatinu, kterou jsme si rozpustili podle návodu na obalu. Nalijeme na krém a grilovací jehlou tvoříme duhování. Dáme do lednice ztuhnout do druhého dne.

Autor receptu Zorka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Piškot:

  • 6 vajec
  • 120g cukru
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 120 g polohrubá mouka

Krém:

  • 1 tvaroh vanička
  • 2 zakys. smetany
  • vanil.cukr
  • 80g cukr moučka
  • 2 čajové lžičky citrónové štávy
  • smetana na šlehání
  • ztužovač

Duhování:

  • 200g jahod
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 1/4 balíčku práškové želatiny
  • grilovací jehla

Navíc:

  • piškoty
  • jahody
  • vaječný likér

POSTUP PŘÍPRAVY:

Piškot:

Vejce oddělíme žloutky od bílku. Žloutky vyšleháme s cukrem a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutků s cukrem přidáme pomalu kakao a mouku a nakonec opatrně i sníh z bílků a dáme péct.

Piškot po upečení dáme úplně zchladnout a potřeme marmeládou a poklademe piškoty. Pokapeme vaječným likérem a do mezer mezi piskoty dáme kusy jahod.

Krém:

Tvaroh vyšleháme s cukry a přidáme zakysanou smetanu. Přidáme citonovou šťávu. Smetanu na šlehání vyšleháme a opatrně přidáme ke směsi. Tuto směs vmícháme opatrně do ztužovace připraveného podle návodu. Nalijeme a rozetřeme rovnoměrně na pištkoty.

Duhování:

Jahody rozmixujeme 2 lžícemi cukru a přidáme rozpuštěnou práškovou želatinu, kterou jsme si rozpustili podle návodu na obalu. Nalijeme na krém a grilovací jehlou tvoříme duhování. Dáme do lednice ztuhnout do druhého dne.

Autor receptu Zorka