Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Jahodové řezy Mrož

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 200g cukru
  • 200g polohrubé mouky
  • 2 lžíce horké vody
  • 100ml oleje
  • prášek do pečiva

Krém:

  • 750g jahod
  • 2 jahodové pudinky
  • 150g cukr moučka
  • 20g másla

POSTUP PŘÍPRAVY:

Ušleháme sníh z bílků. Vše zamícháme a dáme péct při 170°C cca 15 minut. Jahody rozmixujeme, dáme vařit a uvaříme v nich pudinky. Ušleháme cukr a máslo a k tomu postupně přidáváme vychladlou jahodovou směs. Piškot rozkrojíme a pomažeme půlkou krému. Přiklopíme a natřeme hořejšek. Někdy jsem líná a nechce se mi rozkrajovat, tak krém rozetřu pouze nahoře. Nakonec můžeme pocákat čokoládovou polevou. Dáme do lednice ztuhnout.

Když nemáte dostatek jahod, můžete udělat jiný krém, taky velmi chutný: 200g jahod, 3 lžíce cukr moučka, šlehačka, želatina za studena (nebo 4 želatinové plátky). Zakysanku smícháme z rozmixovanýma jahodama a cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku a nakonec vmícháme želatinu připravenou dle návodu. Já nejraději používám želatinu za studena - příprava je jednoduchá a rychlá.

Autor receptu Radka B.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 200g cukru
  • 200g polohrubé mouky
  • 2 lžíce horké vody
  • 100ml oleje
  • prášek do pečiva

Krém:

  • 750g jahod
  • 2 jahodové pudinky
  • 150g cukr moučka
  • 20g másla

POSTUP PŘÍPRAVY:

Ušleháme sníh z bílků. Vše zamícháme a dáme péct při 170°C cca 15 minut. Jahody rozmixujeme, dáme vařit a uvaříme v nich pudinky. Ušleháme cukr a máslo a k tomu postupně přidáváme vychladlou jahodovou směs. Piškot rozkrojíme a pomažeme půlkou krému. Přiklopíme a natřeme hořejšek. Někdy jsem líná a nechce se mi rozkrajovat, tak krém rozetřu pouze nahoře. Nakonec můžeme pocákat čokoládovou polevou. Dáme do lednice ztuhnout.

Když nemáte dostatek jahod, můžete udělat jiný krém, taky velmi chutný: 200g jahod, 3 lžíce cukr moučka, šlehačka, želatina za studena (nebo 4 želatinové plátky). Zakysanku smícháme z rozmixovanýma jahodama a cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku a nakonec vmícháme želatinu připravenou dle návodu. Já nejraději používám želatinu za studena - příprava je jednoduchá a rychlá.

Autor receptu Radka B.