Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Jahodové S řezy

4.3 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 4 vejce
  • 200 g cukru moučka
  • 200 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 5 PL horké vody
  • 5 PL oleje

NÁPLŇ 1:

  • 300 - 400 g mačkaných jahod s cukrem (rozmražených)
  • necelý pudinkový vanilkový prášek

NÁPLŇ2:

  • 400 g zakysané smetany
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 80 g cukru moučka
  • 1 PL citronové šťávy
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker

POLEVA:

  • 200 g mixovaných jahod s cukrem (rozmražených)
  • 2 želatinové plátky

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: Z bílků a části cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbývajícím cukrem a vodou do pěny, přidáváme olej a prosátou mouku s práškem. Ručně vmícháme sníh. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a upečeme v předehřáté troubě na 180°C.

Náplň 1: mačkané jahody s cukrem dáme vařit, vmícháme pudinkový prášek, rozmíchaný ve vodě a 1 minutu povaříme. Ihned nalijeme a rozetřeme na vychladlý korpus. Necháme dobře vychladnout.

Náplň 2: Ušleháme smetanu ke šlehání. Smícháme a krátce prošleháme zakysané smetany s tvarohem, cukry a citronovou šťávou. Jako další krok si připravíme polevu.

Poleva: želatinové plátky zalijeme 2 až 3 lžícemi studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Pomalým zahřátím za stálého míchání želatinu rozpustíme a vmícháme ji do mixovaných jahod pokojové teploty.

Pokračujeme s náplní č. 2: Ve 100 ml vlažné vody rozšleháme metličkou želatinový ztužovač a vmícháme jej do tvarohu. Pak lehce vmícháme šlehačku. Ihned náplň natřeme na korpus, uhladíme stěrkou, nalijeme polevu, rozetřeme a vidličkou protáhneme vlnky. (Postup je třeba dodržet, protože musíme pracovat rychle.)

Moučník necháme v ledničce ztuhnout nejlépe přes noc.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 4 vejce
  • 200 g cukru moučka
  • 200 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 5 PL horké vody
  • 5 PL oleje

NÁPLŇ 1:

  • 300 - 400 g mačkaných jahod s cukrem (rozmražených)
  • necelý pudinkový vanilkový prášek

NÁPLŇ2:

  • 400 g zakysané smetany
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 80 g cukru moučka
  • 1 PL citronové šťávy
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker

POLEVA:

  • 200 g mixovaných jahod s cukrem (rozmražených)
  • 2 želatinové plátky

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: Z bílků a části cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbývajícím cukrem a vodou do pěny, přidáváme olej a prosátou mouku s práškem. Ručně vmícháme sníh. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a upečeme v předehřáté troubě na 180°C.

Náplň 1: mačkané jahody s cukrem dáme vařit, vmícháme pudinkový prášek, rozmíchaný ve vodě a 1 minutu povaříme. Ihned nalijeme a rozetřeme na vychladlý korpus. Necháme dobře vychladnout.

Náplň 2: Ušleháme smetanu ke šlehání. Smícháme a krátce prošleháme zakysané smetany s tvarohem, cukry a citronovou šťávou. Jako další krok si připravíme polevu.

Poleva: želatinové plátky zalijeme 2 až 3 lžícemi studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Pomalým zahřátím za stálého míchání želatinu rozpustíme a vmícháme ji do mixovaných jahod pokojové teploty.

Pokračujeme s náplní č. 2: Ve 100 ml vlažné vody rozšleháme metličkou želatinový ztužovač a vmícháme jej do tvarohu. Pak lehce vmícháme šlehačku. Ihned náplň natřeme na korpus, uhladíme stěrkou, nalijeme polevu, rozetřeme a vidličkou protáhneme vlnky. (Postup je třeba dodržet, protože musíme pracovat rychle.)

Moučník necháme v ledničce ztuhnout nejlépe přes noc.

Autor receptu Ivana Nawratová