Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Jahodový pěnový dort

4.5 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

na formu o průměru 24 cm

Sušenkový základ:

  • 250 g máslových sušenek
  • 80 g másla

Náplň:

  • 500 g + 750 g jahod
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 250 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 140 g cukru krupice
  • 2 lžíce želatiny v prášku
  • jahody na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Sušenkový základ:

Sušenky rozdrtíme, smícháme s rozpuštěným máslem a pořádně promícháme. Vzniklou směs nasypeme do dortové formy, jejíž dno jsme vyložili potravinářskou fólií, pořádně umačkáme a dáme péct do trouby na 180 stupních na 10 minut. Necháme vychladnout.

Náplň:

500 g jahod rozmixujeme s polovinou cukru a propasírujeme. K jahodám přidáme želatinu a necháme ji 10 minut nabobtnat. Poté směs zahříváme na mírném ohni, dokud se želatina zcela nerozpustí. Směs se nesmí vařit. K jahodové směsi přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali zbytek cukru, a vyšlehanou smetanu ke šlehání a promícháme tak, aby se vše spojilo dohromady. Na sušenkový základ vyskládáme špičkou nahoru jahody. Na jahody nalijeme náplň. Dort necháme nejlépe přes noc ztuhnout v lednici.

Autor receptu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

na formu o průměru 24 cm

Sušenkový základ:

  • 250 g máslových sušenek
  • 80 g másla

Náplň:

  • 500 g + 750 g jahod
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 250 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 140 g cukru krupice
  • 2 lžíce želatiny v prášku
  • jahody na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Sušenkový základ:

Sušenky rozdrtíme, smícháme s rozpuštěným máslem a pořádně promícháme. Vzniklou směs nasypeme do dortové formy, jejíž dno jsme vyložili potravinářskou fólií, pořádně umačkáme a dáme péct do trouby na 180 stupních na 10 minut. Necháme vychladnout.

Náplň:

500 g jahod rozmixujeme s polovinou cukru a propasírujeme. K jahodám přidáme želatinu a necháme ji 10 minut nabobtnat. Poté směs zahříváme na mírném ohni, dokud se želatina zcela nerozpustí. Směs se nesmí vařit. K jahodové směsi přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali zbytek cukru, a vyšlehanou smetanu ke šlehání a promícháme tak, aby se vše spojilo dohromady. Na sušenkový základ vyskládáme špičkou nahoru jahody. Na jahody nalijeme náplň. Dort necháme nejlépe přes noc ztuhnout v lednici.

Autor receptu