Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Jahodový pohár podle Sylvie

4.5 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 300 ml mlieka
  • 1 balíček Zlatého klasu
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 1 kyslú smotanu
  • 1 PL pr. cukru
  • 1 žĺtok
  • piškóty alebo maslové kekse
  • jahody
  • 250 ml šľahačkovej smotany

POSTUP PŘÍPRAVY:

V troške mlieka rozmiešame Zlatý klas a žĺtok. Zvyšok mlieka dáme uvariť s vanilínovým cukrom a 1 lyžicou kryštálového cukru. Do horúceho vlejeme rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť.

V miske vymiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom, pridáme vychladnutý puding a miešame zľahka na hladký krém. Do pohárov striedavo navrstvíme rozdrvené piškóty,jahody a vanilkový krém. Vrch som posypala krokantom,ozdobila jahodami a šľahačkou.Dúfam,že Vám bude chutiť

Zlatý klas, je nově k dostání i v ČR. Najdete jej v Kauflandu a v Globusu v oddělení pudingů. Zlatý klas je vhodný zejména na přípravu krémů a náplní, nebo pro zjemnění těst či korpusů.

Autor receptu Sylvia R.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 300 ml mlieka
  • 1 balíček Zlatého klasu
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 1 kyslú smotanu
  • 1 PL pr. cukru
  • 1 žĺtok
  • piškóty alebo maslové kekse
  • jahody
  • 250 ml šľahačkovej smotany

POSTUP PŘÍPRAVY:

V troške mlieka rozmiešame Zlatý klas a žĺtok. Zvyšok mlieka dáme uvariť s vanilínovým cukrom a 1 lyžicou kryštálového cukru. Do horúceho vlejeme rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť.

V miske vymiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom, pridáme vychladnutý puding a miešame zľahka na hladký krém. Do pohárov striedavo navrstvíme rozdrvené piškóty,jahody a vanilkový krém. Vrch som posypala krokantom,ozdobila jahodami a šľahačkou.Dúfam,že Vám bude chutiť

Zlatý klas, je nově k dostání i v ČR. Najdete jej v Kauflandu a v Globusu v oddělení pudingů. Zlatý klas je vhodný zejména na přípravu krémů a náplní, nebo pro zjemnění těst či korpusů.

Autor receptu Sylvia R.