Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Jahodový sen

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 250 g jahod (nejlepší jsou čerstvé, ale můžou se použít i kompotované nebo mražené)
  • 140 g cukru krystal
  • 250 g bílého jogurtu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml vlažné vody
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 balíček želatinového ztužovače (například od Dr. Oetkera)
  • cca 100 g dětských piškotů
  • jahody na ozdobení

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na krém připravíme pyré z jahod, cukru a citrónové šťávy pomocí ručního ponorného mixéru. Vmícháme jogurt. Smetanu vyšleháme do tuha.

Želatinový ztužovač nasypeme do větší misky, přidáme 100 ml vlažné vody a ručně metličkou intenzivně mícháme asi ½ minuty. Poté vzniklou hmotu vmícháme do jahodového pyré a jogurtu. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku.

Formu na pečení vyložíme potravinářskou fólií a na dno položíme piškoty. Nalijeme třetinu krému a postup opakujeme, dokud máme krém. Ukončíme piškoty a vložíme na 3 hodiny do lednice ztuhnout. Před podáváním vyklopíme z formy, odstraníme fólii a ozdobíme jahodami.

Autor receptu Tereza Klainová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 250 g jahod (nejlepší jsou čerstvé, ale můžou se použít i kompotované nebo mražené)
  • 140 g cukru krystal
  • 250 g bílého jogurtu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml vlažné vody
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 balíček želatinového ztužovače (například od Dr. Oetkera)
  • cca 100 g dětských piškotů
  • jahody na ozdobení

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na krém připravíme pyré z jahod, cukru a citrónové šťávy pomocí ručního ponorného mixéru. Vmícháme jogurt. Smetanu vyšleháme do tuha.

Želatinový ztužovač nasypeme do větší misky, přidáme 100 ml vlažné vody a ručně metličkou intenzivně mícháme asi ½ minuty. Poté vzniklou hmotu vmícháme do jahodového pyré a jogurtu. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku.

Formu na pečení vyložíme potravinářskou fólií a na dno položíme piškoty. Nalijeme třetinu krému a postup opakujeme, dokud máme krém. Ukončíme piškoty a vložíme na 3 hodiny do lednice ztuhnout. Před podáváním vyklopíme z formy, odstraníme fólii a ozdobíme jahodami.

Autor receptu Tereza Klainová