Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Jogurtovka tygrovaná

4.5 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru (používám jemný, světlý třtinový)
  • 1 hrnek mléka
  • 3 vejce
  • 300 ml jogurtu (přiznávám se, dala jsem řecký smetanový)
  • lžíce rumu (ano, už zase)
  • prášek do pečiva (bezfosfátový)
  • vanilkový extrakt
  • trocha strouhané citronové kůry + šťáva z půlky citronu
  • kvalitní kakao (asi 2 vrchovaté lžíce)
  • tuk na vymazání formy
  • strouhanka na vysypání formy
  • moučkový vanilkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vejce vyšleháme ručně s cukrem, přidáme rum, mléko, jogurt, citronovou šťávu a kůru. Vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva.

Těsto rozdělíme na dvě půlky, do jedné přidáme kakao. Kdyby se nám těsto zdálo být moc husté, dáme ještě trochu mléka. Do vymazané a vysypané formy lejeme střídavě obě těsta tak, aby bábovka byla pěkně tygrovaná.

Mám dosti nízkou formu, takže letokruhy se mi nedaří, tygrování ano. Pečeme v troubě při 180°C necelou hodinu. Těsto zkoušíme špejlí. Po upečení necháme chvilku odpočívat a potom vyklopíme.Po vychladnutí zdobíme moučkovým cukrem s pravou vanilkou.

Autor receptu Pivli

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru (používám jemný, světlý třtinový)
  • 1 hrnek mléka
  • 3 vejce
  • 300 ml jogurtu (přiznávám se, dala jsem řecký smetanový)
  • lžíce rumu (ano, už zase)
  • prášek do pečiva (bezfosfátový)
  • vanilkový extrakt
  • trocha strouhané citronové kůry + šťáva z půlky citronu
  • kvalitní kakao (asi 2 vrchovaté lžíce)
  • tuk na vymazání formy
  • strouhanka na vysypání formy
  • moučkový vanilkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vejce vyšleháme ručně s cukrem, přidáme rum, mléko, jogurt, citronovou šťávu a kůru. Vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva.

Těsto rozdělíme na dvě půlky, do jedné přidáme kakao. Kdyby se nám těsto zdálo být moc husté, dáme ještě trochu mléka. Do vymazané a vysypané formy lejeme střídavě obě těsta tak, aby bábovka byla pěkně tygrovaná.

Mám dosti nízkou formu, takže letokruhy se mi nedaří, tygrování ano. Pečeme v troubě při 180°C necelou hodinu. Těsto zkoušíme špejlí. Po upečení necháme chvilku odpočívat a potom vyklopíme.Po vychladnutí zdobíme moučkovým cukrem s pravou vanilkou.

Autor receptu Pivli