Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Kakaová roláda

4.0 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • lžička jedlé sody
  • 6 lžic polohrubé mouky

Krém:

  • 200ml mléka
  • lžíce polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 kostka másla
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžíce kakaa.

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těsto: Žloutky s cukrem šleháme cca 10 minut na nejvyšší obrátky do bílé pěny, pak postupně přidáváme sodu, kakao, mouku a pořádně zamícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.

Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C.Upečené těsto přeložíme na čistou utěrkou, stáhneme papír a opatrně stočíme do rolády.

Krém: V mléku si rozmícháme mouku, kakao, vejce a uvaříme hustou kaši, kterou dáme vychladit. Kaši pak rozdělíme na 2 části.

Do jedné části přidáme 2 vanilkové cukry a 125g másla a vyšleháme do krému. Do druhé části dáme 3 lžíce cukru, 125g másla a kakao, vyšleháme do krému. Po vychladnutí těsto potřeme bílou náplní, pak hnědou, trochu hnědé náplně si necháme na povrch rolády po stočení. Naplněnou roládu stočíme a necháme ztuhnout v chladničce. Podle fantazie můžete ozdobit.

Autor receptu Teraza M.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • lžička jedlé sody
  • 6 lžic polohrubé mouky

Krém:

  • 200ml mléka
  • lžíce polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 kostka másla
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžíce kakaa.

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těsto: Žloutky s cukrem šleháme cca 10 minut na nejvyšší obrátky do bílé pěny, pak postupně přidáváme sodu, kakao, mouku a pořádně zamícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.

Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C.Upečené těsto přeložíme na čistou utěrkou, stáhneme papír a opatrně stočíme do rolády.

Krém: V mléku si rozmícháme mouku, kakao, vejce a uvaříme hustou kaši, kterou dáme vychladit. Kaši pak rozdělíme na 2 části.

Do jedné části přidáme 2 vanilkové cukry a 125g másla a vyšleháme do krému. Do druhé části dáme 3 lžíce cukru, 125g másla a kakao, vyšleháme do krému. Po vychladnutí těsto potřeme bílou náplní, pak hnědou, trochu hnědé náplně si necháme na povrch rolády po stočení. Naplněnou roládu stočíme a necháme ztuhnout v chladničce. Podle fantazie můžete ozdobit.

Autor receptu Teraza M.