Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Karamelové smetanové řezy

4.3 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 4 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru moučka
  • 5 PL vody
  • 5 PL oleje
  • ½ prášku do pečiva

KRĚM:

  • 125 g másla
  • ½ plechovky karamelového Salka

NÁPLŇ:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g vaničkového tvarohu
  • 180 g zakysané smetany
  • 5 želatinových plátků
  • cukr moučka dle chuti (asi 2 - 3 PL)

DÁLE:

  • čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bílků a části cukru ušleháme tuhý sníh. Zbývající cukr, žloutky a vodu vyšleháme do pěny, přiléváme olej, nakonec vmícháme mouku s práškem a sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a upečeme na 180°C.

Změklé máslo vyšleháme s karamelovým Salkem do krému, natřeme na vychladlý korpus a necháme chvíli ztuhnout.

Tvaroh s cukrem a zakysanou smetanou prošleháme, opatrně vmícháme ze smetany ušlehanou šlehačku a vlijeme želatinové plátky podle návodu na sáčku. Náplň nalijeme na krém, urovnáme a necháme ztuhnout v ledničce. (Já jsem použila na náplň ráfek, kdo nemá, bude mít nižší vrstvu). Pokrájené kousky zdobíme nastrouhanou čokoládou.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 4 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru moučka
  • 5 PL vody
  • 5 PL oleje
  • ½ prášku do pečiva

KRĚM:

  • 125 g másla
  • ½ plechovky karamelového Salka

NÁPLŇ:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g vaničkového tvarohu
  • 180 g zakysané smetany
  • 5 želatinových plátků
  • cukr moučka dle chuti (asi 2 - 3 PL)

DÁLE:

  • čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bílků a části cukru ušleháme tuhý sníh. Zbývající cukr, žloutky a vodu vyšleháme do pěny, přiléváme olej, nakonec vmícháme mouku s práškem a sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a upečeme na 180°C.

Změklé máslo vyšleháme s karamelovým Salkem do krému, natřeme na vychladlý korpus a necháme chvíli ztuhnout.

Tvaroh s cukrem a zakysanou smetanou prošleháme, opatrně vmícháme ze smetany ušlehanou šlehačku a vlijeme želatinové plátky podle návodu na sáčku. Náplň nalijeme na krém, urovnáme a necháme ztuhnout v ledničce. (Já jsem použila na náplň ráfek, kdo nemá, bude mít nižší vrstvu). Pokrájené kousky zdobíme nastrouhanou čokoládou.

Autor receptu Ivana Nawratová