Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Karamelový větrník na plech

5.0 13

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 750ml vody
  • 250g másla
  • 250g hl. mouky
  • 8-9 vajíček

Náplň:

  • 750ml mléka
  • 2 karamelové pudinky
  • 250g másla
  • cukr moučka dle chuti

Na tuto náplň můžeme dát ještě ušlehanou šlehačku s cukrem a ztužovačem,ale nemusí být. Kdo jak chce.

Poleva:

  • 250g cukru krupice
  • 250ml smetany na šlehání

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těsto: Vodu rozehřejeme s máslem, pak přidáme mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, až se těsto nelepí na vařečku ani hrnec. (cca 4 minuty) Do vychladlé hmoty zašleháme po jednom vajíčka.

Těsto rozdělíme na půl, rozválíme na velikost plechu a upečeme dva pláty. Pečeme při 200% asi 40 minut i déle. Lepší křupavější povrch, pak to změkne.

Náplň:

Uvaříme pudinky a do vychladlého pudinku přidáme máslo a cukr dle chuti, řádně prošleháme. Na náplň dáme nebo nedáme šlehačku se ztužovačem, jak chceme.

Poleva:

Cukr zkaramelizujeme, přidáme smetanu, nééé studenou. POZOR vzkypí to a takto hotovou polevu ihned lijeme na větrník. A skládáme ve stylu plát-náplň-šlehačka-plát.poleva.

Dobrou chuť!!!

Autor receptu Alena Hrubá

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 750ml vody
  • 250g másla
  • 250g hl. mouky
  • 8-9 vajíček

Náplň:

  • 750ml mléka
  • 2 karamelové pudinky
  • 250g másla
  • cukr moučka dle chuti

Na tuto náplň můžeme dát ještě ušlehanou šlehačku s cukrem a ztužovačem,ale nemusí být. Kdo jak chce.

Poleva:

  • 250g cukru krupice
  • 250ml smetany na šlehání

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těsto: Vodu rozehřejeme s máslem, pak přidáme mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, až se těsto nelepí na vařečku ani hrnec. (cca 4 minuty) Do vychladlé hmoty zašleháme po jednom vajíčka.

Těsto rozdělíme na půl, rozválíme na velikost plechu a upečeme dva pláty. Pečeme při 200% asi 40 minut i déle. Lepší křupavější povrch, pak to změkne.

Náplň:

Uvaříme pudinky a do vychladlého pudinku přidáme máslo a cukr dle chuti, řádně prošleháme. Na náplň dáme nebo nedáme šlehačku se ztužovačem, jak chceme.

Poleva:

Cukr zkaramelizujeme, přidáme smetanu, nééé studenou. POZOR vzkypí to a takto hotovou polevu ihned lijeme na větrník. A skládáme ve stylu plát-náplň-šlehačka-plát.poleva.

Dobrou chuť!!!

Autor receptu Alena Hrubá