Hledat
Filters

Kardinálovy řezy

Potřebné přísady:

Piškotové těsto:

  • 1 celé vejce
  • 3 žloutky
  • 60 g cukru krupice
  • 50 g hladké mouky

Sníh:

  • 3 bílky
  • 100 g cukru krupice
  • trochu strouhaného kokosu

Náplň:

  • marmeláda
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1 vanička tvarohu
  • moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
  1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a nakonec podle chuti přimícháme kokos.
  2. Celé vejce, žloutky a cukr ušleháme do husté pěny a zlehka vmícháme mouku.
  3. Jeden cukrářský sáček naplníme sněhem, druhý piškotovým těstem. Na plech vyložený papírem na pečení nakreslím kolečka a nastříkáme nejdříve ze sněhu kroužky podle předkreslených koleček a ty potom vyplníme piškotovým těstem. Pokud zbude sníh, můžete na polovinu koleček doprostřed udělat špičku. Takto vytvořená kolečka jemně posypeme moučkovým cukrem a upečeme při 150°C (horký vzduch) asi 10-15 minut dorůžova.
  4. Vychladlá kolečka sloupneme z papíru, pomažeme troškou marmelády a na polovinu z nich nastříkáme náplň, na kterou přiklopíme druhou polovinu.
  5. Asi hodinu necháme odležet v ledničce a před podáváním poprášíme povrch moučkovým cukrem.
  6. Je to moc dobré, ale zespoda mi dezerty hodně navlhly, tak příště možná zkusím dezerty udělat na dortové oplatce a asi jen se šlehačkou nebo nechám hodně tvaroh odkapat.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist