Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Kávovo - čokoládový dort

4.7 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 Kofila
  • 110 g polohrubé mouky
  • ½ kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
  • sůl

Krém:

  • 3 Kofily
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 3 ztužovače šlehačky
  • 6 lžic kávového likéru

Na ozdobu:

  • 1 Kofila
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce moučkového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY:

Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vymícháme s cukrem do pěny. Do žloutkové pěny postupně přidáváme Kofilu rozpuštěnou ve vodní lázni. Nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Ze zbylých bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh, který zlehla přidáme do těsta. Těsto vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme péct.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 25-30 minut. Mezitím si připravíme krém. Kofily rozpustíme ve vodní lázni ve 100 ml smetany ke šlehání, poté je přidáme ke zbylé smetaně, zamícháme a dáme na půl hodiny vychladit do lednice. K vychlazené smetaně přidáme ztužovač šlehačky a vyšleháme do tuha.

Po upečení stáhneme z korpusu pečící papír a necháme vychladnout. Po vychladnutí rozřízneme korpus na půl . Horní polovinu rozdrobíme, smícháme s 6 lžícemi kávového likéru a vzniklou hmotu naneseme na korpus. Nakonec na dort naneseme ušlehanou smetanu, přes sítko posypeme směsí kakaa a moučkového cukru, ozdobíme kousky Kofily a dáme ztuhnout do lednice.

Je dobré dort nechat v lednici přes noc, aby krém pořádně ztuhnul. Já to nevydržela, nechala jsem ho v lednici jen dvě hodiny a krém měl tendenci padat.

Autor receptu Tereza Klainová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 Kofila
  • 110 g polohrubé mouky
  • ½ kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
  • sůl

Krém:

  • 3 Kofily
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 3 ztužovače šlehačky
  • 6 lžic kávového likéru

Na ozdobu:

  • 1 Kofila
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce moučkového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY:

Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vymícháme s cukrem do pěny. Do žloutkové pěny postupně přidáváme Kofilu rozpuštěnou ve vodní lázni. Nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Ze zbylých bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh, který zlehla přidáme do těsta. Těsto vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme péct.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 25-30 minut. Mezitím si připravíme krém. Kofily rozpustíme ve vodní lázni ve 100 ml smetany ke šlehání, poté je přidáme ke zbylé smetaně, zamícháme a dáme na půl hodiny vychladit do lednice. K vychlazené smetaně přidáme ztužovač šlehačky a vyšleháme do tuha.

Po upečení stáhneme z korpusu pečící papír a necháme vychladnout. Po vychladnutí rozřízneme korpus na půl . Horní polovinu rozdrobíme, smícháme s 6 lžícemi kávového likéru a vzniklou hmotu naneseme na korpus. Nakonec na dort naneseme ušlehanou smetanu, přes sítko posypeme směsí kakaa a moučkového cukru, ozdobíme kousky Kofily a dáme ztuhnout do lednice.

Je dobré dort nechat v lednici přes noc, aby krém pořádně ztuhnul. Já to nevydržela, nechala jsem ho v lednici jen dvě hodiny a krém měl tendenci padat.

Autor receptu Tereza Klainová