Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Kefírové řezy se zakysanou smetanou

5.0 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 300 g cukru krupice
  • 350 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 zarovnaná lžička jedlé sody
  • 60 g kokosu
  • 2 hrsti drcených ořechů
  • 500 ml kefíru
  • 1 vejce
  • 200 ml oleje

Dále:

  • 400 g zakysané smetany
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 Margot tyčinka
  • trochu rumu (nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Smícháme sypké suroviny, přidáme kefír, olej a vejce a vše dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a upečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut.

Vychladlý moučník pokapeme rumem, potřeme zakysanými smetanami, smíchanými s cukrem a nahoru nastrouháme Margotku.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 300 g cukru krupice
  • 350 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 zarovnaná lžička jedlé sody
  • 60 g kokosu
  • 2 hrsti drcených ořechů
  • 500 ml kefíru
  • 1 vejce
  • 200 ml oleje

Dále:

  • 400 g zakysané smetany
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 Margot tyčinka
  • trochu rumu (nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Smícháme sypké suroviny, přidáme kefír, olej a vejce a vše dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a upečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut.

Vychladlý moučník pokapeme rumem, potřeme zakysanými smetanami, smíchanými s cukrem a nahoru nastrouháme Margotku.

Autor receptu Ivana Nawratová