Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Kinder mléčný řez

4.8 18

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 3 větší vejce
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku

Náplň:

  • 100g změklého másla
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 250g jemného tvarohu (ne ve vaničce)
  • 1 kelímek (180-200g) zakysané smetany

POSTUP PŘÍPRAVY:

Troubu předehřejeme na 175°C. Normální plech do trouby vyložíme pečícím papírem.

Vejce s cukrem vyšleháme do krémové husté pěny. Za stálého šlehání přidáme lžíci oleje. Prosejeme kakao, mouku a kypřidlo a po lžících přidáváme do těsta. Vyšleháme na husté, hladké těsto.

Těsto vylijeme na plech s rozetřeme na tenkou vrstvu. Nemusíte se bát, vrstva je opravdu tenká. Pečeme asi 9-10 minut, můžeme vyzkoušet špejlí. Necháme vychladnout.

Na krém vyšleháme cukry s máslem do pěny. Všleháme tvaroh a na konec zakysanou smetanu. Můžeme dosladit podle chuti.

Vychladlý korpus rozřízneme na půl. Na spodní polovinu rozetřeme rovnoměrně krém a přiklopíme druhou polovinou. Necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici, nebo nejlépe přes noc. Krájíme na libovolně velké řezy.

Zdroj: viz odkaz v pravé horní části příspěvku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 3 větší vejce
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku

Náplň:

  • 100g změklého másla
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 250g jemného tvarohu (ne ve vaničce)
  • 1 kelímek (180-200g) zakysané smetany

POSTUP PŘÍPRAVY:

Troubu předehřejeme na 175°C. Normální plech do trouby vyložíme pečícím papírem.

Vejce s cukrem vyšleháme do krémové husté pěny. Za stálého šlehání přidáme lžíci oleje. Prosejeme kakao, mouku a kypřidlo a po lžících přidáváme do těsta. Vyšleháme na husté, hladké těsto.

Těsto vylijeme na plech s rozetřeme na tenkou vrstvu. Nemusíte se bát, vrstva je opravdu tenká. Pečeme asi 9-10 minut, můžeme vyzkoušet špejlí. Necháme vychladnout.

Na krém vyšleháme cukry s máslem do pěny. Všleháme tvaroh a na konec zakysanou smetanu. Můžeme dosladit podle chuti.

Vychladlý korpus rozřízneme na půl. Na spodní polovinu rozetřeme rovnoměrně krém a přiklopíme druhou polovinou. Necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici, nebo nejlépe přes noc. Krájíme na libovolně velké řezy.

Zdroj: viz odkaz v pravé horní části příspěvku