Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Knedlíky s překvapením

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Bramborové těsto ( rozpis na 15 knedlíků )

  • 8 středně velkých brambor vařených ve slupce
  • 2 vejce
  • sůl
  • hrubá mouka
  • krupice
  • solamyl

"Překvapení"

  • uzená rolovaná plec nebo může být i měkký salám
  • cibule
  • pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

Bramborové těsto : brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a necháme úplně vychladnout. Buďto je nastrouháme na hrubém struhadle, nebo umeleme v mlýnku na maso. V "hromádce" umletých brambor uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, přidáme sůl, mouku, krupici a solamyl a utvoříme těsto ( nesmí se lepit ). S bramborovým těstem se musí pracovat rychle, začne řídnout.

Uzené maso nebo měkký salám umeleme v masovém mlýnku nebo ho rozsekáme na maličké kousíčky. Vložíme ho do orestované cibulky, přidáme pepř a krátce orestujeme.

Z těsta odkrojíme kousek, vyválíme šišku, kterou rukama nebo válečkem " rozplácneme". Rozkrájíme tak, aby vznikly obdélníčky. Na každý kousek dáme masovou náplň a vytvoříme knedlík ( pozor, aby byl dobře zabalený ).

Dáme vařit do vroucí osolené vody, a když knedlíky vyplavou na povrch , necháme je ještě tak 5 minut vařit, aby nebyly uvnitř syrové.

Podáváme se zelím ( na ten recept nepíšu - každý ho dělá jinak ) a poléváme osmaženou cibulkou )

MŇAM, MŇAM, MŇAM..........

Autor receptu: Lucie Kratochvílová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Bramborové těsto ( rozpis na 15 knedlíků )

  • 8 středně velkých brambor vařených ve slupce
  • 2 vejce
  • sůl
  • hrubá mouka
  • krupice
  • solamyl

"Překvapení"

  • uzená rolovaná plec nebo může být i měkký salám
  • cibule
  • pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

Bramborové těsto : brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a necháme úplně vychladnout. Buďto je nastrouháme na hrubém struhadle, nebo umeleme v mlýnku na maso. V "hromádce" umletých brambor uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, přidáme sůl, mouku, krupici a solamyl a utvoříme těsto ( nesmí se lepit ). S bramborovým těstem se musí pracovat rychle, začne řídnout.

Uzené maso nebo měkký salám umeleme v masovém mlýnku nebo ho rozsekáme na maličké kousíčky. Vložíme ho do orestované cibulky, přidáme pepř a krátce orestujeme.

Z těsta odkrojíme kousek, vyválíme šišku, kterou rukama nebo válečkem " rozplácneme". Rozkrájíme tak, aby vznikly obdélníčky. Na každý kousek dáme masovou náplň a vytvoříme knedlík ( pozor, aby byl dobře zabalený ).

Dáme vařit do vroucí osolené vody, a když knedlíky vyplavou na povrch , necháme je ještě tak 5 minut vařit, aby nebyly uvnitř syrové.

Podáváme se zelím ( na ten recept nepíšu - každý ho dělá jinak ) a poléváme osmaženou cibulkou )

MŇAM, MŇAM, MŇAM..........

Autor receptu: Lucie Kratochvílová