Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Koblihy s pudinkem

4.7 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 300g polohr.mouky
  • 42g droždí
  • 300ml mléka
  • špetka soli
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 3PL rumu
  • 100g másla (nebo Hery)
  • 8 žloutků
  • Na smažení: olej + ubrousky na odsátí přebytečného tuku
  • Na naplnění: uvařený hustý vanilkový pudink (500ml mléka, 2 van. pudink. prášky, 50g moučkového cukru, lžíce rumu. Uvaříme pudink, necháme zcela zchladnout. Během chladnutí občas zamícháme, aby se na povrchu nevytvořil škraloup.)
  • Na posypání moučkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do ohřátého mléka rozdrobíme droždí, lžíci cukru a mouky a metličkou rozmícháme, necháme vzejít kvásek. Do proseté, osolené mouky dáme kvásek a necháme ho nasáknout. Pak přidáme zbytek cukru a rum. Nakonec rozšleháme žloutky s tukem a vmícháme do těsta. Necháme v klidu na teplém místě kynout tak hodinu. Těsto rozválíme na tloušťku cca 1 cm a sklenicí vykrajujeme kolečka. Na 1 prázdné kolečko dáme náplňa dalším prázdným kolečkem přikryjeme. Konce pořádně přimákčneme.

Necháme ještě chvilku kynout a pak necháme na pánvičce rozehřát olej a koblihy osmažíme z obou stran dozlatova. Z usmažených koblih odsajeme přebytečný tuk ubrouskem a pocukrujeme.

Autor receptu Tereza M.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 300g polohr.mouky
  • 42g droždí
  • 300ml mléka
  • špetka soli
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 3PL rumu
  • 100g másla (nebo Hery)
  • 8 žloutků
  • Na smažení: olej + ubrousky na odsátí přebytečného tuku
  • Na naplnění: uvařený hustý vanilkový pudink (500ml mléka, 2 van. pudink. prášky, 50g moučkového cukru, lžíce rumu. Uvaříme pudink, necháme zcela zchladnout. Během chladnutí občas zamícháme, aby se na povrchu nevytvořil škraloup.)
  • Na posypání moučkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do ohřátého mléka rozdrobíme droždí, lžíci cukru a mouky a metličkou rozmícháme, necháme vzejít kvásek. Do proseté, osolené mouky dáme kvásek a necháme ho nasáknout. Pak přidáme zbytek cukru a rum. Nakonec rozšleháme žloutky s tukem a vmícháme do těsta. Necháme v klidu na teplém místě kynout tak hodinu. Těsto rozválíme na tloušťku cca 1 cm a sklenicí vykrajujeme kolečka. Na 1 prázdné kolečko dáme náplňa dalším prázdným kolečkem přikryjeme. Konce pořádně přimákčneme.

Necháme ještě chvilku kynout a pak necháme na pánvičce rozehřát olej a koblihy osmažíme z obou stran dozlatova. Z usmažených koblih odsajeme přebytečný tuk ubrouskem a pocukrujeme.

Autor receptu Tereza M.