Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Kokosové laskonky

5.0 5

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Ingredience (na cca 14 laskonek):

Laskonky:

  • 3 bílky
  • 165 g cukru krupice
  • 50g cukr moučka
  • 90 g strouhaného kokosu

Kokosová náplň:

  • 1 vanilkový pudink
  • 250 ml mléka
  • 75 g změklého másla
  • moučkový cukr podle chuti
  • 1 vanilkový cukr
  • trošku rumu nebo rumového aroma
  • opražený kokos (dávam podle chuti)

Karamelová náplň:

  • 1 zkaramelizované Salko
  • 250 g změklého másla

POSTUP PŘÍPRAVY:

Laskonky:

Bílky s cukrem krupice šleháme nad párou do tuhé pěny cca 15 minut. Vyšlehaný sníh necháme mírně vychladnout a poté do něj lehce přimícháme moučkový cukr a strouhaný kokos. Plech si vyložíme pečícím papírem a lehce potřeme máslem. Pomocí šablony uděláme laskonky. Pečeme na 120 stupňů 15 minut, aby laskonky naběhly a poté snížíme teplotu v troubě na 80 stupňů a necháme laskonky dosušit při otevřených dvířkách trouby 15-20 minut.

Kokosová náplň:

Z mléka a pudinku uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo vyšleháme spolu s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, nakonec přidáme pudink, opražený kokos, rum a pořádně prošleháme. Před plněním dáme krém aspoň na 2 hodiny chladit do lednice. Laskonky plníme pomocí zdobícího sáčku.

Karamelová náplň:

Nejprve musíme zkaramelizovat Salko (pokud si chceme ušetřit čas, koupíme již zkaramelizované Salko). Dáme ho do hrnce s vodou tak, aby plechovka byla zcela ponořená a vaříme 3 hodiny. Během vaření dolejváme vodu.

Poté plechovku vyjmeme a necháme vychladnout. Do vychladlého Salka zašleháme máslo a pomocí zdobícího sáčku plníme laskonky.

Autor receptu Tereza Klainová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Ingredience (na cca 14 laskonek):

Laskonky:

  • 3 bílky
  • 165 g cukru krupice
  • 50g cukr moučka
  • 90 g strouhaného kokosu

Kokosová náplň:

  • 1 vanilkový pudink
  • 250 ml mléka
  • 75 g změklého másla
  • moučkový cukr podle chuti
  • 1 vanilkový cukr
  • trošku rumu nebo rumového aroma
  • opražený kokos (dávam podle chuti)

Karamelová náplň:

  • 1 zkaramelizované Salko
  • 250 g změklého másla

POSTUP PŘÍPRAVY:

Laskonky:

Bílky s cukrem krupice šleháme nad párou do tuhé pěny cca 15 minut. Vyšlehaný sníh necháme mírně vychladnout a poté do něj lehce přimícháme moučkový cukr a strouhaný kokos. Plech si vyložíme pečícím papírem a lehce potřeme máslem. Pomocí šablony uděláme laskonky. Pečeme na 120 stupňů 15 minut, aby laskonky naběhly a poté snížíme teplotu v troubě na 80 stupňů a necháme laskonky dosušit při otevřených dvířkách trouby 15-20 minut.

Kokosová náplň:

Z mléka a pudinku uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo vyšleháme spolu s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, nakonec přidáme pudink, opražený kokos, rum a pořádně prošleháme. Před plněním dáme krém aspoň na 2 hodiny chladit do lednice. Laskonky plníme pomocí zdobícího sáčku.

Karamelová náplň:

Nejprve musíme zkaramelizovat Salko (pokud si chceme ušetřit čas, koupíme již zkaramelizované Salko). Dáme ho do hrnce s vodou tak, aby plechovka byla zcela ponořená a vaříme 3 hodiny. Během vaření dolejváme vodu.

Poté plechovku vyjmeme a necháme vychladnout. Do vychladlého Salka zašleháme máslo a pomocí zdobícího sáčku plníme laskonky.

Autor receptu Tereza Klainová