Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

I. korpus - světlý

  • 8 vajec
  • 200g hladké a 80g polohrubé mouky
  • 150g cukru
  • vanilkový cukr

Ušleháme žloutky zvlášť do pěny s cukry. Přidám mouku a nakonec tuhý sníh z bílků. Pečeme na 180st. v předehřáté troubě cca hodinku - zkoušet špejlí.

II. korpus - tmavý

  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 3 lžíce cukru
  • lžíce kakaa

Ušleháme žloutky zvlášť do pěny s cukry. Přidám mouku a kakao a nakonec tuhý sníh z bílků. Pečeme na 180st. cca 15-20 minut - je nizoučký - zkoušet špejlí.

I. krém

  • 1 zlatý klas
  • 250 ml mléka
  • cukr podle chuti
  • 1 máslo

Uvařit hustý pudink, přidat cukr a nechat vychladnout. Nakonec zašlehat měkké máslo.

II. krém

  • 1 šlehačka ke šlehání - kelímek
  • 1 kelímek mascarpone
  • ztužovač šlehačky
  • cukr podle chuti
  • ochucovací pasta - v mém případě - příchuť bílá čokoláda s kokosem

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na střídačku vrstvíme korpusy a krémy - na kokosový krém jsem dala malé kostičky ananasu. Jedno patro sem pomázla marmeládou. Zdobíme dle fantazie - polila jsem bílou čoko a boky obalila v kokosu. Nechat chladit.

Autor receptu Barbora Tinglová (FB Skupina)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

I. korpus - světlý

  • 8 vajec
  • 200g hladké a 80g polohrubé mouky
  • 150g cukru
  • vanilkový cukr

Ušleháme žloutky zvlášť do pěny s cukry. Přidám mouku a nakonec tuhý sníh z bílků. Pečeme na 180st. v předehřáté troubě cca hodinku - zkoušet špejlí.

II. korpus - tmavý

  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 3 lžíce cukru
  • lžíce kakaa

Ušleháme žloutky zvlášť do pěny s cukry. Přidám mouku a kakao a nakonec tuhý sníh z bílků. Pečeme na 180st. cca 15-20 minut - je nizoučký - zkoušet špejlí.

I. krém

  • 1 zlatý klas
  • 250 ml mléka
  • cukr podle chuti
  • 1 máslo

Uvařit hustý pudink, přidat cukr a nechat vychladnout. Nakonec zašlehat měkké máslo.

II. krém

  • 1 šlehačka ke šlehání - kelímek
  • 1 kelímek mascarpone
  • ztužovač šlehačky
  • cukr podle chuti
  • ochucovací pasta - v mém případě - příchuť bílá čokoláda s kokosem

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na střídačku vrstvíme korpusy a krémy - na kokosový krém jsem dala malé kostičky ananasu. Jedno patro sem pomázla marmeládou. Zdobíme dle fantazie - polila jsem bílou čoko a boky obalila v kokosu. Nechat chladit.

Autor receptu Barbora Tinglová (FB Skupina)