Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Koláč Bikaina by Romča

3.7 9

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru - ( já jsem dala jen polovinu a dosladila jsem medem z pampelišek )
  • 2 vejce
  • 2 hrsti vlašské ořechy - namleté
  • kávová lžička Chia semínek - nemusí být
  • brusinky hrst
  • 6 ks datle sušené pokrájené na kousky
  • hrozinky
  • 1 hrnek sladkého podmáslí nebo smetana - (já používám podmáslí co mám z čajového másla)
  • prášek do pečiva
  • raw kakao nebo holandského typu
  • hrnek oleje - každý na co je zvyklý
  • hrstka konopných semínek - loupané

POSTUP PŘÍPRAVY:

Mouku prosijeme, dáme do mísy a smícháme s práškem do pečiva. Vejce oddělíme bílky od žloutků - z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky utřeme s cukrem do pěny.

Utřené žloutky s cukrem přidáme do mísy, kde již máme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Teď už jen přidáme všechny ingredience mimo sněhu s bílků a pořádně promícháme tak, aby jsme nikde neměli hrudky a těsto bylo krásně vláčné a hebké. Nakonec opatrně vmícháme sních z bílků a máme hotovo. Teď si vymažeme formu a vysypeme kokosem - takhle to dělám já když nepoužiji silikonovou jako jsem právě dnes použila a dáme péct.

Pečeme každý podle své trouby, podle špejle kterou zapíchneme do těsta poznáme zda je koláč hotov. Poznáte to tak, že po zapíchnutí a následném vyndání špejle na několika místech je špejle suchá a těsto se na ní nelepí.

Hotovo, vyndáme a necháme vychladit, zdobíme moučkovým cukrem a podáváme s raw nutelou a nebo každý podle chuti.

Dobrou chuť a ať se Vám dílko daří !!!

Tak a já si jdu s rodinkou užívat víkendové mlsání. Někdy se prostě hřešit musí.

Autor receptu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru - ( já jsem dala jen polovinu a dosladila jsem medem z pampelišek )
  • 2 vejce
  • 2 hrsti vlašské ořechy - namleté
  • kávová lžička Chia semínek - nemusí být
  • brusinky hrst
  • 6 ks datle sušené pokrájené na kousky
  • hrozinky
  • 1 hrnek sladkého podmáslí nebo smetana - (já používám podmáslí co mám z čajového másla)
  • prášek do pečiva
  • raw kakao nebo holandského typu
  • hrnek oleje - každý na co je zvyklý
  • hrstka konopných semínek - loupané

POSTUP PŘÍPRAVY:

Mouku prosijeme, dáme do mísy a smícháme s práškem do pečiva. Vejce oddělíme bílky od žloutků - z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky utřeme s cukrem do pěny.

Utřené žloutky s cukrem přidáme do mísy, kde již máme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Teď už jen přidáme všechny ingredience mimo sněhu s bílků a pořádně promícháme tak, aby jsme nikde neměli hrudky a těsto bylo krásně vláčné a hebké. Nakonec opatrně vmícháme sních z bílků a máme hotovo. Teď si vymažeme formu a vysypeme kokosem - takhle to dělám já když nepoužiji silikonovou jako jsem právě dnes použila a dáme péct.

Pečeme každý podle své trouby, podle špejle kterou zapíchneme do těsta poznáme zda je koláč hotov. Poznáte to tak, že po zapíchnutí a následném vyndání špejle na několika místech je špejle suchá a těsto se na ní nelepí.

Hotovo, vyndáme a necháme vychladit, zdobíme moučkovým cukrem a podáváme s raw nutelou a nebo každý podle chuti.

Dobrou chuť a ať se Vám dílko daří !!!

Tak a já si jdu s rodinkou užívat víkendové mlsání. Někdy se prostě hřešit musí.

Autor receptu Romča