Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Korbel piva Cupcakes s Baileys náplní - návod

4.8 5

Připravíme si klasické těsto na cupcakes, ale uděláme kakaové. Připravíme si sklenice, takové, aby měly tvar podobný půlitru. Sklenice vymažeme a vysypeme, aby se nám půlitříky nepřichytily. Nezapomeňte na tento krok, jinak je nevyndáte.

Naplníme sklenice něco málo přes polovinu sklenice. Po naplnění je dáme na plech do trouby, cca na 20 minut. Poté vyndáme a necháme vychladnout. Po vychladnutí se snažíme vyklopit, pokud se vám přichytily, tak je objeďte nožem a tím je dostatanete ven.

Mezitím si připravte Baileys Irish Cream - do každého korbelku vlijeme doprostřed do připraveného důlku trošku čokoládové polevy, kterou jsme si připravili a přidali Baileys Irish Cream. Aby vaše půlitry byly stejné, můžete je upravit. Seříznete všechny na stejnou velikost. Nebo také můžete použít vykrajovač na jablka. Zbytečky po okrajování vám zpříjemní chvilky před tím, než se vrhneme na modelování.

Připravte si potahovací marcipánovou hmotu v barvě žluté (recept najdete tady). Válíme na moučkovém cukru.

Připravte obdélníky, které jsou dostatečně široké a dostatečně dlouhé na to, aby jste jimi obtočili buchtu. Na pruhy marcipánu uděláte proužky nožem, pozor jen zlehka, aby jste nazakrojili moc.

Nechte si dole kousek místa, ten se stane spodní částí korbelu.

Zabalte každý kousek do modelovací hmoty a ořížněte zbylou modelovací hmotu. Na dně na rub navlhčete vodou a přitiskněte, části se vám spojí dohromady. Můžete také rozpustit kousek bílé čokolády na přilepování částí.

Z bílé modelovací hmoty vytvoříme ucha korbelu a připevníme rozpuštěnou čokoládou nebo vodou.

Těsně před podáváním přidáme na korbel porci šlehačky a máme hotovo.

Tip náplň si můžete udělat jakoukoli, třeba klidně jen čokoládovou, a nebo kdo má rád, nějaký oblíbený krémík.

Recept na marcipánovou potahovou hmotu klikněte - zde

(zdroj http://www.tablespoon.com)

Připravíme si klasické těsto na cupcakes, ale uděláme kakaové. Připravíme si sklenice, takové, aby měly tvar podobný půlitru. Sklenice vymažeme a vysypeme, aby se nám půlitříky nepřichytily. Nezapomeňte na tento krok, jinak je nevyndáte.

Naplníme sklenice něco málo přes polovinu sklenice. Po naplnění je dáme na plech do trouby, cca na 20 minut. Poté vyndáme a necháme vychladnout. Po vychladnutí se snažíme vyklopit, pokud se vám přichytily, tak je objeďte nožem a tím je dostatanete ven.

Mezitím si připravte Baileys Irish Cream - do každého korbelku vlijeme doprostřed do připraveného důlku trošku čokoládové polevy, kterou jsme si připravili a přidali Baileys Irish Cream. Aby vaše půlitry byly stejné, můžete je upravit. Seříznete všechny na stejnou velikost. Nebo také můžete použít vykrajovač na jablka. Zbytečky po okrajování vám zpříjemní chvilky před tím, než se vrhneme na modelování.

Připravte si potahovací marcipánovou hmotu v barvě žluté (recept najdete tady). Válíme na moučkovém cukru.

Připravte obdélníky, které jsou dostatečně široké a dostatečně dlouhé na to, aby jste jimi obtočili buchtu. Na pruhy marcipánu uděláte proužky nožem, pozor jen zlehka, aby jste nazakrojili moc.

Nechte si dole kousek místa, ten se stane spodní částí korbelu.

Zabalte každý kousek do modelovací hmoty a ořížněte zbylou modelovací hmotu. Na dně na rub navlhčete vodou a přitiskněte, části se vám spojí dohromady. Můžete také rozpustit kousek bílé čokolády na přilepování částí.

Z bílé modelovací hmoty vytvoříme ucha korbelu a připevníme rozpuštěnou čokoládou nebo vodou.

Těsně před podáváním přidáme na korbel porci šlehačky a máme hotovo.

Tip náplň si můžete udělat jakoukoli, třeba klidně jen čokoládovou, a nebo kdo má rád, nějaký oblíbený krémík.

Recept na marcipánovou potahovou hmotu klikněte - zde

(zdroj http://www.tablespoon.com)