Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Králík na smetaně

3.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

  • 1 půlka králíka
  • 1 velká cibule
  • 80g slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • 6 zrnek pepře
  • 4 zrnka nového koření
  • kousek bobkového listu
  • lžička tymiánu
  • lžička polohrubé mouky
  • 2dl kysané smetany nebo šlehačky

POSTUP PŘÍPRAVY

Králičí maso důkladně opláchneme, odblaníme, nakrájíme na porce, protáhneme klínky slaniny a osolíme. V pekáči rozehřejeme olej se zbylou slaninou nakrájenou na kostičky. Zpěníme nakrájenou cibuli a maso po obou stranách opečeme. Podlijeme horkou vodou, přidáme koření a pečemw zvolna ve vyhřáté troubě po obou stranách dočervena.

Během pečení maso podléváme vypečenou šťávou a doplňujeme dle potřeby vývarem. Měkké maso vyjmeme a šťávu do pekáče přecedíme. Přidáme maso a vložíme zpět do trouby.

Smetanu dobře rozmícháme s moukou, nalijeme na maso, pohybujeme mírně pekáčem, aby se šťáva smísila se smetanou a v troubě ještě chvíli zapečeme.

Dochutíme solí a podáváme s houskovým knedlíkem nebo noky a brusinkovým kompotem.

Autor receptu Martina Vaněčková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

  • 1 půlka králíka
  • 1 velká cibule
  • 80g slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • 6 zrnek pepře
  • 4 zrnka nového koření
  • kousek bobkového listu
  • lžička tymiánu
  • lžička polohrubé mouky
  • 2dl kysané smetany nebo šlehačky

POSTUP PŘÍPRAVY

Králičí maso důkladně opláchneme, odblaníme, nakrájíme na porce, protáhneme klínky slaniny a osolíme. V pekáči rozehřejeme olej se zbylou slaninou nakrájenou na kostičky. Zpěníme nakrájenou cibuli a maso po obou stranách opečeme. Podlijeme horkou vodou, přidáme koření a pečemw zvolna ve vyhřáté troubě po obou stranách dočervena.

Během pečení maso podléváme vypečenou šťávou a doplňujeme dle potřeby vývarem. Měkké maso vyjmeme a šťávu do pekáče přecedíme. Přidáme maso a vložíme zpět do trouby.

Smetanu dobře rozmícháme s moukou, nalijeme na maso, pohybujeme mírně pekáčem, aby se šťáva smísila se smetanou a v troubě ještě chvíli zapečeme.

Dochutíme solí a podáváme s houskovým knedlíkem nebo noky a brusinkovým kompotem.

Autor receptu Martina Vaněčková