Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

5.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 280g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1-2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 50-80g jemně nastrouhaného tuku Omega
  • 1 vejce
  • 80-120ml vlahé vody...(množství vody podle potřeby)
  • rozšlehané vejce na potření
  • semínka dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY:

Smícháme všechny suroviny a vypracujeme polotuhé vláčné nelepivé těsto....Těsto můžeme začít hned zpracovávat, tvarovat...já ho vyválela na 4mm tlustou placku a vykrajovala preclíky..Vkládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat semínky a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180-190°C cca 8-12 minut.

Recept jsem si vymyslela, protože jsem zatím nenarazila na recept s chutí preclíků či tyčinek, které si rádi kupujeme v obchodě, jenže ty kupované obsahují spousty konzervantů.

A ono se to povedlo, těsto splnilo očekávání, preclíky i tyčky jsou chuťově jako kupované, jen křehčí, lehounké a hlavně zdravější.

Tak mám radost a vkládám recept sem:-)

Dobrou chuť!

Autor receptu Vlaďka D.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 280g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1-2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 50-80g jemně nastrouhaného tuku Omega
  • 1 vejce
  • 80-120ml vlahé vody...(množství vody podle potřeby)
  • rozšlehané vejce na potření
  • semínka dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY:

Smícháme všechny suroviny a vypracujeme polotuhé vláčné nelepivé těsto....Těsto můžeme začít hned zpracovávat, tvarovat...já ho vyválela na 4mm tlustou placku a vykrajovala preclíky..Vkládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat semínky a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180-190°C cca 8-12 minut.

Recept jsem si vymyslela, protože jsem zatím nenarazila na recept s chutí preclíků či tyčinek, které si rádi kupujeme v obchodě, jenže ty kupované obsahují spousty konzervantů.

A ono se to povedlo, těsto splnilo očekávání, preclíky i tyčky jsou chuťově jako kupované, jen křehčí, lehounké a hlavně zdravější.

Tak mám radost a vkládám recept sem:-)

Dobrou chuť!

Autor receptu Vlaďka D.