Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Kremrole

5.0 5

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 400g hladké mouky
  • 1/4 lžička soli
  • 250g másla
  • 200g zakysané smetany krémové
  • máslo na potření trubiček
  • vejce na potření kremrolí

Sníh do kremrolí

  • 190g cukru krupice
  • 1/2vanilkového cukru
  • 3 bílky
  • 50g vody

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těsto

Zpracujeme těsto a dáme do lednice na hodinu odpočinout. Vyválíme plát silný asi 1,5 mm a jestli-že máme střední trubičky, tak si nařežeme pruhy široké 2 cm a dlouhé asi 20 cm. Pruhy natočíme na máslem namazané trubičky a těsto točíme přes sebe.

Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 15 – 18 minut.

Budeme mít asi 50-56 středně velkých korpusů.

Sníh

Bílky se šlehají s 1/3cukru,ostatní cukr se svaří s vodou na 115*C(nechat chvilku vařit)a zvolna se zalévá do vyšlehaných bílků, pak se přidá do vanilkový cukr a volnějším došleháním se získá pevný krém, tím poté naplníme kremrole, pocukrujeme a máme hotovo, přeji dobrou chuť

Autor receptu Lucie Š.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 400g hladké mouky
  • 1/4 lžička soli
  • 250g másla
  • 200g zakysané smetany krémové
  • máslo na potření trubiček
  • vejce na potření kremrolí

Sníh do kremrolí

  • 190g cukru krupice
  • 1/2vanilkového cukru
  • 3 bílky
  • 50g vody

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těsto

Zpracujeme těsto a dáme do lednice na hodinu odpočinout. Vyválíme plát silný asi 1,5 mm a jestli-že máme střední trubičky, tak si nařežeme pruhy široké 2 cm a dlouhé asi 20 cm. Pruhy natočíme na máslem namazané trubičky a těsto točíme přes sebe.

Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 15 – 18 minut.

Budeme mít asi 50-56 středně velkých korpusů.

Sníh

Bílky se šlehají s 1/3cukru,ostatní cukr se svaří s vodou na 115*C(nechat chvilku vařit)a zvolna se zalévá do vyšlehaných bílků, pak se přidá do vanilkový cukr a volnějším došleháním se získá pevný krém, tím poté naplníme kremrole, pocukrujeme a máme hotovo, přeji dobrou chuť

Autor receptu Lucie Š.