Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

4.0 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • kuřecí polévková směs nebo část kuřete
  • mrkev čerstvá
  • petržel
  • celer
  • hrášek
  • růžičková kapusta
  • cibule celá
  • česnek
  • máslo
  • olej
  • sůl

Na knedlíčky:

  • sůl
  • pepř
  • vejce
  • máslo lžíce polévková vrchovatá
  • majoránka
  • muškátový květ
  • 100g strouhanka
  • mléko

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vývar:

Zeleninu oloupeme omyjeme. Do kastrolu dáme kousek másla a olej a přidáme na velké kusy nakrájenou mrkev, na třetiny překrojenou cibuli, celer na kostičky a česnek. Opékáme až nám začně zelenina zlátnout. Čím větší kusy tím lépe se uvolní látky ze zeleniny do vývaru. Přidáme zbylou zeleninu a maso a ještě chvíli opékáme.

Zalijeme vodou osolíme a vaříme pomalu cca 1,5 až 2 hod. Pokud používáte papinův hrnec tak podle svého zvyku. Ale vývar by se měl táhnout, aby byl takový jaký má být. Po uvaření vývaru vyjmeme maso a obereme a dáme zpět do polévky.

Do polévky můžete zeleninu dát podle své chuti nebo třeba přidat brambory ty pak opékáme na kostičky s mrkví cibulí atd. Ve finální fázi kdo má rád více koření tak si přidá tak jak mu chutná.

Knedlíčky:

Mezitím si uděláme knedlíčky. Strouhanku dáme do misky a přidáme změklé máslo a koření. Koření můžeme obměnit podle svého třeba čerstvé bylinky jako pažitka, bazalka a další. Fantazii se meze nekladou. Přidáme žloutek z vejce a trošku mléka aby jsme neměli těstíčko moc suché. Ušleháme bílky s trochou soli dotuha. A opatrně vpravíme rukama do těsta pokud je těsto moc tuhé přidáme mléko pukud naopak moc řídké přidáme strouhanku.

Knedlíčky dáme vařit do vývaru cca 8- 10 minut podle velikosti kuliček a můžeme servírovat. Dobrou chuť

Autor receptu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • kuřecí polévková směs nebo část kuřete
  • mrkev čerstvá
  • petržel
  • celer
  • hrášek
  • růžičková kapusta
  • cibule celá
  • česnek
  • máslo
  • olej
  • sůl

Na knedlíčky:

  • sůl
  • pepř
  • vejce
  • máslo lžíce polévková vrchovatá
  • majoránka
  • muškátový květ
  • 100g strouhanka
  • mléko

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vývar:

Zeleninu oloupeme omyjeme. Do kastrolu dáme kousek másla a olej a přidáme na velké kusy nakrájenou mrkev, na třetiny překrojenou cibuli, celer na kostičky a česnek. Opékáme až nám začně zelenina zlátnout. Čím větší kusy tím lépe se uvolní látky ze zeleniny do vývaru. Přidáme zbylou zeleninu a maso a ještě chvíli opékáme.

Zalijeme vodou osolíme a vaříme pomalu cca 1,5 až 2 hod. Pokud používáte papinův hrnec tak podle svého zvyku. Ale vývar by se měl táhnout, aby byl takový jaký má být. Po uvaření vývaru vyjmeme maso a obereme a dáme zpět do polévky.

Do polévky můžete zeleninu dát podle své chuti nebo třeba přidat brambory ty pak opékáme na kostičky s mrkví cibulí atd. Ve finální fázi kdo má rád více koření tak si přidá tak jak mu chutná.

Knedlíčky:

Mezitím si uděláme knedlíčky. Strouhanku dáme do misky a přidáme změklé máslo a koření. Koření můžeme obměnit podle svého třeba čerstvé bylinky jako pažitka, bazalka a další. Fantazii se meze nekladou. Přidáme žloutek z vejce a trošku mléka aby jsme neměli těstíčko moc suché. Ušleháme bílky s trochou soli dotuha. A opatrně vpravíme rukama do těsta pokud je těsto moc tuhé přidáme mléko pukud naopak moc řídké přidáme strouhanku.

Knedlíčky dáme vařit do vývaru cca 8- 10 minut podle velikosti kuliček a můžeme servírovat. Dobrou chuť

Autor receptu Romča