Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Kynutí motýlci

3.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 600 g polohrubá mouka
  • 20 g droždí
  • 1 hrnek mléka
  • 4 žloutky
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • kousek muškátového oříšku
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • 1 a půl sklenky oleje-nebo másla (asi 3 dcl)
  • žloutek na potření.

POSTUP PŘÍPRAVY:

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak suché ingredience. Vykynuté těsto rozdělíme napůl-z každého bude jeden motýl. Obě poloviny nakrájíme na 5 dílů. Každý pramen rozválíme asi na 50 cm. Rozkrojíme na 3 díly a upleteme copy. Každý cop vytvarujeme přímo na plechu do požadovaného tvaru křídla, doprostřed upleteme tělíčko. Z kousku těsta vytvarujeme hlavičku a pak ještě 2 tenká tykadélka. Na plechu necháme ještě tak 15 minut kynout, pak potřeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut na 200 stupňů.

Autor receptu Jana Remková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 600 g polohrubá mouka
  • 20 g droždí
  • 1 hrnek mléka
  • 4 žloutky
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • kousek muškátového oříšku
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • 1 a půl sklenky oleje-nebo másla (asi 3 dcl)
  • žloutek na potření.

POSTUP PŘÍPRAVY:

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak suché ingredience. Vykynuté těsto rozdělíme napůl-z každého bude jeden motýl. Obě poloviny nakrájíme na 5 dílů. Každý pramen rozválíme asi na 50 cm. Rozkrojíme na 3 díly a upleteme copy. Každý cop vytvarujeme přímo na plechu do požadovaného tvaru křídla, doprostřed upleteme tělíčko. Z kousku těsta vytvarujeme hlavičku a pak ještě 2 tenká tykadélka. Na plechu necháme ještě tak 15 minut kynout, pak potřeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut na 200 stupňů.

Autor receptu Jana Remková