Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Kynuto - nekynutý ovocný koláč - rychlý a vynikající

5.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 250g hladké mouky
  • 1 vanilkový puding
  • 30g cukru
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • 100ml oleje
  • 130ml mléka
  • 1/2 kostky čerstvého droždí (nebo 2 lžičky sušeného droždí)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Naprosto jedinečný koláč pro všechny, které neumí nebo je nebaví zadělávat kynuté těsto. Je to jednoduché, rychlé a hlavně fantasticky dobré. Téměř k nerozeznání od opravdového kynutého těsta.

Na borůvkové koláče jsme dostali chuť při hledání pokladu v lese. Vzpomněli jsme si, jak jsme trhali v létě borůvky. Všechno to tam vonělo lesem, houbami a jarem... tak jsme přišli domů a hned koláče upekli. Jsou asi za 40 minut hotové i s pečením a jsou neskutečně žravé.

Z tohoto množství je buď koláč na celý plech nebo 4 velké koláče. Uděláme kvásek (trochu mléka, cukru a droždí rozmícháme v hrníčku) a zapracujeme do těsta. Necháme chvilku odpočívat a mezitím si vedle uděláme drobenku. Já dělá z třetiny másla, cukru moučky a hrubé mouky. Když je drobenka hotová, hned zpracujeme z těsta koláče. Vůbec se toho nebojte. Těsto je super, že vykyne až v troubě při pečení. Na těsto dáme ovoce podle chuti a posypeme drobenkou. Okraje koláčů potřeme rozvrdlaným vejcem a dáme péct na 170°C asi 25 minut. Ještě horké potíráme rozpuštěným máslem smíchaným s vanilkovým cukrem a rumem.

Autor receptu Radka B.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 250g hladké mouky
  • 1 vanilkový puding
  • 30g cukru
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • 100ml oleje
  • 130ml mléka
  • 1/2 kostky čerstvého droždí (nebo 2 lžičky sušeného droždí)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Naprosto jedinečný koláč pro všechny, které neumí nebo je nebaví zadělávat kynuté těsto. Je to jednoduché, rychlé a hlavně fantasticky dobré. Téměř k nerozeznání od opravdového kynutého těsta.

Na borůvkové koláče jsme dostali chuť při hledání pokladu v lese. Vzpomněli jsme si, jak jsme trhali v létě borůvky. Všechno to tam vonělo lesem, houbami a jarem... tak jsme přišli domů a hned koláče upekli. Jsou asi za 40 minut hotové i s pečením a jsou neskutečně žravé.

Z tohoto množství je buď koláč na celý plech nebo 4 velké koláče. Uděláme kvásek (trochu mléka, cukru a droždí rozmícháme v hrníčku) a zapracujeme do těsta. Necháme chvilku odpočívat a mezitím si vedle uděláme drobenku. Já dělá z třetiny másla, cukru moučky a hrubé mouky. Když je drobenka hotová, hned zpracujeme z těsta koláče. Vůbec se toho nebojte. Těsto je super, že vykyne až v troubě při pečení. Na těsto dáme ovoce podle chuti a posypeme drobenkou. Okraje koláčů potřeme rozvrdlaným vejcem a dáme péct na 170°C asi 25 minut. Ještě horké potíráme rozpuštěným máslem smíchaným s vanilkovým cukrem a rumem.

Autor receptu Radka B.