Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Kynutý koláč s jahodami a drobenkou

4.3 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 50 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • 60g cukru
  • 20 g droždí (polovina kostky)
  • 100 ml mléka
  • 1 vejce
  • sůl  

Náplň:

  • Jahody
  • 250 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukr

Drobenka:

  • 50 g  másla
  • 80 g polohrubé mouky
  • 50g cukru  krupice
  • 20 g domácího vanilkového cukru (nebo 2 balíčky vanilkového cukru)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do lehce ohřátého mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme lžičku cukru a lžičku mouky a necháme vzejít kvásek (asi 15 minut). Zbylé suroviny dáme do mísy (máslo musí být povolené), přidáme kvásek a zpracujeme v těsto, dáme kynout asi na hodinu.

Po vykynutí rozválíme těsto na velký plech (naspod dávám pečící papír).

Troubu rozpálíme na 180°C a těsto necháme během rozpalování a chystání dalších částí ještě chvíli kynout.

Tvaroh, vejce a oba cukry spojíme v jednolitou hmotu a nalijeme a rozetřeme jí na připravené těsto koláče. Jahody omyjeme, zbavíme lístků, pokrájíme na půlky nebo čtvrtiny - podle velikosti - a položíme jednu vedle druhé na koláč řezem nahoru.

Povolené máslo, mouku a oba cukry rukou spojíme na drobenku a posypeme jí koláč. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut do zezlátnutí okrajů. 

Autor receptu i fotografie Marcela - Pradobroty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 50 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • 60g cukru
  • 20 g droždí (polovina kostky)
  • 100 ml mléka
  • 1 vejce
  • sůl  

Náplň:

  • Jahody
  • 250 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukr

Drobenka:

  • 50 g  másla
  • 80 g polohrubé mouky
  • 50g cukru  krupice
  • 20 g domácího vanilkového cukru (nebo 2 balíčky vanilkového cukru)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do lehce ohřátého mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme lžičku cukru a lžičku mouky a necháme vzejít kvásek (asi 15 minut). Zbylé suroviny dáme do mísy (máslo musí být povolené), přidáme kvásek a zpracujeme v těsto, dáme kynout asi na hodinu.

Po vykynutí rozválíme těsto na velký plech (naspod dávám pečící papír).

Troubu rozpálíme na 180°C a těsto necháme během rozpalování a chystání dalších částí ještě chvíli kynout.

Tvaroh, vejce a oba cukry spojíme v jednolitou hmotu a nalijeme a rozetřeme jí na připravené těsto koláče. Jahody omyjeme, zbavíme lístků, pokrájíme na půlky nebo čtvrtiny - podle velikosti - a položíme jednu vedle druhé na koláč řezem nahoru.

Povolené máslo, mouku a oba cukry rukou spojíme na drobenku a posypeme jí koláč. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut do zezlátnutí okrajů. 

Autor receptu i fotografie Marcela - Pradobroty