Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Kynutý rebarborový koláč

2.5 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 50g másla
  • 300g hladké mouky
  • 60g cukru
  • 1/2 droždí
  • 100ml mléka
  • 1 vejce
  • sůl    

Náplň:

  • rebarbora (já měla 1 tlustý pruh a asi 4 tenké a vyšlo to akorát na celý velký plech)
  • 250g tvarohu
  • 1 vejce
  • 100g cukru
  • 1 vanilkový cukr

Drobenka:

  • 50 g  másla
  • 80g polohrubé mouky
  • 60g cukru
  • 1 vanilkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do lehce ohřátého mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme lžičku cukru a lžičku mouky a necháme vzejít kvásek. Zbylé suroviny na těsto dáme do mísy (máslo musí být povolené), přidáme kvásek a zpracujeme v těsto, dáme kynout asi na hodinu.

Rozválíme na plech (na spod dávám pečící papír), necháme chvíli vykynout. Připrávíme si tvarohou směs (jen spojíme vše dohromady), rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Těsto potřeme tvarohovou náplní, poklademe rebarborou a sypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut dokud nezhnědnou okraje.

Autor receptu i fotografie Marcela - Pradobroty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 50g másla
  • 300g hladké mouky
  • 60g cukru
  • 1/2 droždí
  • 100ml mléka
  • 1 vejce
  • sůl    

Náplň:

  • rebarbora (já měla 1 tlustý pruh a asi 4 tenké a vyšlo to akorát na celý velký plech)
  • 250g tvarohu
  • 1 vejce
  • 100g cukru
  • 1 vanilkový cukr

Drobenka:

  • 50 g  másla
  • 80g polohrubé mouky
  • 60g cukru
  • 1 vanilkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do lehce ohřátého mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme lžičku cukru a lžičku mouky a necháme vzejít kvásek. Zbylé suroviny na těsto dáme do mísy (máslo musí být povolené), přidáme kvásek a zpracujeme v těsto, dáme kynout asi na hodinu.

Rozválíme na plech (na spod dávám pečící papír), necháme chvíli vykynout. Připrávíme si tvarohou směs (jen spojíme vše dohromady), rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Těsto potřeme tvarohovou náplní, poklademe rebarborou a sypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut dokud nezhnědnou okraje.

Autor receptu i fotografie Marcela - Pradobroty