Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Kysnutý pudingový koláčik

4.5 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

PLNKA:

  • 0,5 l mlieko
  • 2 cokoladove pudingy
  • 25 dkg cukor krystal
  • 2 PL kakao
  • 1 Hera

CESTO:

  • 1 kg hladka muka
  • 10 dkg cukor mucka
  • 2 balicky cerstve drozdie,
  • 0,5 l mlieko
  • 3 vajcia - bielka vyslahat a pridat do cesta, zltka vymiesat s 2 PL oleja a nechat na pomazanie kolaca pred pecenim

POSTUP PŘÍPRAVY:

Uvarit puding, do horuceho primiesat 1 celu Heru, kakao a nechat vychladnut. Vypracovat cesto - rucne a rychlo, pouziva sa len obycajne drozdie a nenechava sa vykysnut - bude kysnut priamo pred ocami.

Rozdelit na 6 rovnakych kuskov, kazde rozvalkat na obdlznik, naplnit pudingom a skrutit zvlast. Potom 2 skrutit dokopy ako vrkoc a dat na vymasteny plech ( odporucam vysoky - nadherne vykysnu a zvacsia objem) Potrieme so zltkami s olejom a dame piect najprv asi 15 min na 150 stupnov a potom pridat teplotu dopiect na 160 az 170 stupnov ( asi dalsich 20 minut)

PS: s cestom naozaj treba pracovat rychlo,lebo same kysne,ale dobre sa s nim pracuje a puding je mnamozny

Autor receptu Hana Pokorná

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

PLNKA:

  • 0,5 l mlieko
  • 2 cokoladove pudingy
  • 25 dkg cukor krystal
  • 2 PL kakao
  • 1 Hera

CESTO:

  • 1 kg hladka muka
  • 10 dkg cukor mucka
  • 2 balicky cerstve drozdie,
  • 0,5 l mlieko
  • 3 vajcia - bielka vyslahat a pridat do cesta, zltka vymiesat s 2 PL oleja a nechat na pomazanie kolaca pred pecenim

POSTUP PŘÍPRAVY:

Uvarit puding, do horuceho primiesat 1 celu Heru, kakao a nechat vychladnut. Vypracovat cesto - rucne a rychlo, pouziva sa len obycajne drozdie a nenechava sa vykysnut - bude kysnut priamo pred ocami.

Rozdelit na 6 rovnakych kuskov, kazde rozvalkat na obdlznik, naplnit pudingom a skrutit zvlast. Potom 2 skrutit dokopy ako vrkoc a dat na vymasteny plech ( odporucam vysoky - nadherne vykysnu a zvacsia objem) Potrieme so zltkami s olejom a dame piect najprv asi 15 min na 150 stupnov a potom pridat teplotu dopiect na 160 az 170 stupnov ( asi dalsich 20 minut)

PS: s cestom naozaj treba pracovat rychlo,lebo same kysne,ale dobre sa s nim pracuje a puding je mnamozny

Autor receptu Hana Pokorná