Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Lahodný vanilkový koláč s jahodami

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 6 lžic ovesných vloček
  • 250 g odtučněného tvarohu
  • 300 g bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • odměrku vanilkového proteinu (cca 25 g)
  • 1 BIO vanilkový pudink s kousky vanilky
  • 0,5 l polotučného mléka
  • stevii, med nebo jiné sladidlo
  • jahody na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Ovesné vločky rozemelte v mixéru na jemnou mouku. Přidejte tvaroh, jogurt, protein, vejce a dobře promíchejte.

Směs vylijte do připravené kulaté formy (doporučuji průměr max. 20 cm) a pečte na 180° cca 30 minut.

Po upečení nechte korpus chvíli vychladnout. Mezitím uvařte pudink v půllitru mléka a oslaďte stévií. Ihned po odstavení z plotny jej nalijte na tvarohový základ a poté ozdobte jahodami.

Po vychladnutí pudinku můžete ihned podávat, lepší je však nechat koláč ještě pár hodin uležet v lednici.

 

Přibližné výživové hodnoty na jednu porci:

  • Energetická hodnota: 136,5 kcal
  • Bílkoviny: 11,5 g
  • Sacharidy: 14,1 g
  • Tuky: 3,3 g
  • Vláknina: 0,9 g

 

Náklady na suroviny: cca 60,-

Autor receptu Lucie Podolová - Zlínský nočník

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 6 lžic ovesných vloček
  • 250 g odtučněného tvarohu
  • 300 g bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • odměrku vanilkového proteinu (cca 25 g)
  • 1 BIO vanilkový pudink s kousky vanilky
  • 0,5 l polotučného mléka
  • stevii, med nebo jiné sladidlo
  • jahody na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Ovesné vločky rozemelte v mixéru na jemnou mouku. Přidejte tvaroh, jogurt, protein, vejce a dobře promíchejte.

Směs vylijte do připravené kulaté formy (doporučuji průměr max. 20 cm) a pečte na 180° cca 30 minut.

Po upečení nechte korpus chvíli vychladnout. Mezitím uvařte pudink v půllitru mléka a oslaďte stévií. Ihned po odstavení z plotny jej nalijte na tvarohový základ a poté ozdobte jahodami.

Po vychladnutí pudinku můžete ihned podávat, lepší je však nechat koláč ještě pár hodin uležet v lednici.

 

Přibližné výživové hodnoty na jednu porci:

  • Energetická hodnota: 136,5 kcal
  • Bílkoviny: 11,5 g
  • Sacharidy: 14,1 g
  • Tuky: 3,3 g
  • Vláknina: 0,9 g

 

Náklady na suroviny: cca 60,-

Autor receptu Lucie Podolová - Zlínský nočník