Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Lasagne

3.5 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • olej
  • cibule
  • česnek
  • hovězí mleté maso
  • pepř
  • sůl
  • provensálské koření
  • rajčatový protlak
  • rajčata sterilová v plechovce
  • máslo
  • hladká mouka
  • eidam
  • lasagne

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na pánvi rozpálíme olej a na něm zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Vložíme mleté hovězí maso, osolíme, opepříme a posypeme sušeným provensálským kořením. Maso osmahneme až změní barvu. Přidáme rajčatový protlak a krájená rajčata z plechovky. Společně na mírném ohni podusíme.

Mezitím si v kastrolu připravíme omáčku. Rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a uděláme jíšku. Zalijeme mlékem a pořádně promícháme. Přidáme nastrouhaný sýr a opět promícháme. Osolíme.

Vymažeme obdélníkový pekáč olejem. Nakrájíme rajčata na plátky a vyrovnáne je na dno pekáče. Nejdříve na ně narovnáme lasagně, pak dáme vrstvu masa, poté polijeme omáčkou. Stále opakujeme a vrstvíme. Poslední vrstva jsou polité lasagně omáčkou.

Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 stupních asi 25 minut, aby vrchní vrstva byla dozlatova.

Autor receptu Martina Vaněčková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • olej
  • cibule
  • česnek
  • hovězí mleté maso
  • pepř
  • sůl
  • provensálské koření
  • rajčatový protlak
  • rajčata sterilová v plechovce
  • máslo
  • hladká mouka
  • eidam
  • lasagne

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na pánvi rozpálíme olej a na něm zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Vložíme mleté hovězí maso, osolíme, opepříme a posypeme sušeným provensálským kořením. Maso osmahneme až změní barvu. Přidáme rajčatový protlak a krájená rajčata z plechovky. Společně na mírném ohni podusíme.

Mezitím si v kastrolu připravíme omáčku. Rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a uděláme jíšku. Zalijeme mlékem a pořádně promícháme. Přidáme nastrouhaný sýr a opět promícháme. Osolíme.

Vymažeme obdélníkový pekáč olejem. Nakrájíme rajčata na plátky a vyrovnáne je na dno pekáče. Nejdříve na ně narovnáme lasagně, pak dáme vrstvu masa, poté polijeme omáčkou. Stále opakujeme a vrstvíme. Poslední vrstva jsou polité lasagně omáčkou.

Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 stupních asi 25 minut, aby vrchní vrstva byla dozlatova.

Autor receptu Martina Vaněčková