Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Lehký dortík

4.5 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • půl hrnku cukru
  • půl hrnku mléka
  • půl hrnku oleje
  • půl prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • kakao

Krém:

  • 1 pomazánkové máslo
  • 2 zakysané smetany
  • smetana na šlehání
  • moučkový cukr dle chuti
  • krapítek rumu nebo pár kapek rumové tresti

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vše krom kakaa smícháme, část oddělíme a přimícháme kakao.

 Spodek dortové fotry vyložíme pečícím papírem a začneme dávat těsto. Na střed začneme střídavě dávat lžící těsta a vždy 3 lžíce světlého, 2 lžíce tmavého, až do vypotřebování všeho těsta Pečeme cca 20-30 minut na 160 stupňů.

Po vychladnutí na korpus dáme krém : pomazánkové máslo vyšleháme s cukrem dle chuti, přidáme zakysané smetany a smetanu na šlehání. Můžeme přidat trošku rumu nebo rumové tresti. Povrch posypeme strouhanou margotkou a dáme do lednice nejlépe přes noc vychladit.

Autor receptu Nikola Behenská

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • půl hrnku cukru
  • půl hrnku mléka
  • půl hrnku oleje
  • půl prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • kakao

Krém:

  • 1 pomazánkové máslo
  • 2 zakysané smetany
  • smetana na šlehání
  • moučkový cukr dle chuti
  • krapítek rumu nebo pár kapek rumové tresti

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vše krom kakaa smícháme, část oddělíme a přimícháme kakao.

 Spodek dortové fotry vyložíme pečícím papírem a začneme dávat těsto. Na střed začneme střídavě dávat lžící těsta a vždy 3 lžíce světlého, 2 lžíce tmavého, až do vypotřebování všeho těsta Pečeme cca 20-30 minut na 160 stupňů.

Po vychladnutí na korpus dáme krém : pomazánkové máslo vyšleháme s cukrem dle chuti, přidáme zakysané smetany a smetanu na šlehání. Můžeme přidat trošku rumu nebo rumové tresti. Povrch posypeme strouhanou margotkou a dáme do lednice nejlépe přes noc vychladit.

Autor receptu Nikola Behenská