Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Letní třešňový dort

4.0 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 vejce
  • 250g másla
  • 200g cukru
  • 200g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky strouhané citronové kůry
  • 250ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 500g třešní
  • 1 sáček dortového želé
  • tuk a hrubá mouka do formy

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Utřeme 1/2 másla se 120g cukru do pěny. Za stálého šlehání přidáme žloutky a pak opatrně sníh z bílků. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru.

Formu vymažeme, vysypeme a rozetřeme do ní připravené těsto. Dáme péct (pečeme při 175°C 20 minut.

Korpus necháme po upečení vychladnout a poté jej vyndáme z formy. Z mléka, vanilkového pudinkového prášku a zbylého cukru uvaříme hustý krém, který necháme zchladnout - občas jej zamícháme, aby se na jeho povrchu nevytvořil škraloup. Pak do něj zašleháme máslo.

Třešně omyjeme a necháme okapat a vypeckujeme je. Upečený korpus vrátíme do umyté formy, kde na něj rozetřeme připravený krém a poklademe ho vypeckovanými třešněmi.

Nakonec zalijeme připraveným dortovým želé, které jsme připravili dle návodu na obalu.

Na závěr necháme moučník v ledničce ztuhnout a před podáváním nakrájíme na řezy.

Autor receptu Tereza M.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 vejce
  • 250g másla
  • 200g cukru
  • 200g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky strouhané citronové kůry
  • 250ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 500g třešní
  • 1 sáček dortového želé
  • tuk a hrubá mouka do formy

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Utřeme 1/2 másla se 120g cukru do pěny. Za stálého šlehání přidáme žloutky a pak opatrně sníh z bílků. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru.

Formu vymažeme, vysypeme a rozetřeme do ní připravené těsto. Dáme péct (pečeme při 175°C 20 minut.

Korpus necháme po upečení vychladnout a poté jej vyndáme z formy. Z mléka, vanilkového pudinkového prášku a zbylého cukru uvaříme hustý krém, který necháme zchladnout - občas jej zamícháme, aby se na jeho povrchu nevytvořil škraloup. Pak do něj zašleháme máslo.

Třešně omyjeme a necháme okapat a vypeckujeme je. Upečený korpus vrátíme do umyté formy, kde na něj rozetřeme připravený krém a poklademe ho vypeckovanými třešněmi.

Nakonec zalijeme připraveným dortovým želé, které jsme připravili dle návodu na obalu.

Na závěr necháme moučník v ledničce ztuhnout a před podáváním nakrájíme na řezy.

Autor receptu Tereza M.