Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

1.těsto (linecké dle M.Brýdové):

  • 360g hladké mouky
  • 240g másla nebo Hery
  • 120g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • citronová kůra z 1/2 citrónu
  • 2 vanilkové cukry
  • 1/2 balíčku kypřícího prášku

.

2.těsto:( piškotové):

  • 2 vejce
  • 100g cukru krupice
  • 5PL studené vody
  • 100ml oleje
  • 200g polohrubé mouky
  • 1/2sáčku prášku do pečiva

Dále potřebujeme:

  • dvě kulatá vykrajovátka
  • větší a menší, nejlépe takové průměry, aby po vykrojení kolečka mělo kolečko lineckého asi 1cm rantlík.(viz.foto.příloha)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejdříve uděláme linecké těsto a necháme ho odpočnout. M.Brýdová píše nechat odpočívat přes noc v lednici. Já jsem trochu spěchala, tak jsem nechala linecké odpočívat v kuchyni při pokojové teplotě pouhé 2-3hodinky. Po upečení to ničemu nevadilo, jak jsem zjistila, je krásně křehké, lahodné.

Když už tedy máme linecké pár hodin odpočaté, vyválíme ho na silnější placku a vykrajujeme větším vykrajovátkem kolečka, která hned přenášíme na plech vyložený pečícím papírem a na plechu pak dovykrojíme potřebná kolečka menším vykrajovátkem.(viz.foto.příoha). Pak si připravíme jednoduché piškotové těsto: vyšleháme vejce s cukrem do pěny, pak do ní postupně přidáváme vodu, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšleháme do hladkého těsta. Hotové piškotové těsto potom lžící nebo pytlíkem plníme dovnitř vykrojených lineckých koleček. Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170°C cca 15minut, do zrůžovění.

Dobrou chuť Vlaďka D.

Autor receptu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

1.těsto (linecké dle M.Brýdové):

  • 360g hladké mouky
  • 240g másla nebo Hery
  • 120g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • citronová kůra z 1/2 citrónu
  • 2 vanilkové cukry
  • 1/2 balíčku kypřícího prášku

.

2.těsto:( piškotové):

  • 2 vejce
  • 100g cukru krupice
  • 5PL studené vody
  • 100ml oleje
  • 200g polohrubé mouky
  • 1/2sáčku prášku do pečiva

Dále potřebujeme:

  • dvě kulatá vykrajovátka
  • větší a menší, nejlépe takové průměry, aby po vykrojení kolečka mělo kolečko lineckého asi 1cm rantlík.(viz.foto.příloha)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejdříve uděláme linecké těsto a necháme ho odpočnout. M.Brýdová píše nechat odpočívat přes noc v lednici. Já jsem trochu spěchala, tak jsem nechala linecké odpočívat v kuchyni při pokojové teplotě pouhé 2-3hodinky. Po upečení to ničemu nevadilo, jak jsem zjistila, je krásně křehké, lahodné.

Když už tedy máme linecké pár hodin odpočaté, vyválíme ho na silnější placku a vykrajujeme větším vykrajovátkem kolečka, která hned přenášíme na plech vyložený pečícím papírem a na plechu pak dovykrojíme potřebná kolečka menším vykrajovátkem.(viz.foto.příoha). Pak si připravíme jednoduché piškotové těsto: vyšleháme vejce s cukrem do pěny, pak do ní postupně přidáváme vodu, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšleháme do hladkého těsta. Hotové piškotové těsto potom lžící nebo pytlíkem plníme dovnitř vykrojených lineckých koleček. Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170°C cca 15minut, do zrůžovění.

Dobrou chuť Vlaďka D.

Autor receptu