Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Listové těsto

3.5 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

I.

  • 250g hladké mouky
  • 250g 100% tuku
  • 250ml smetany

II.

  • 300 g mouky
  • 250g másla/margarínu
  • špetka soli
  • 6 lžic studené vody
  • 1 lžíce octa

III.

  • 350g mouky
  • 250g másla/margarínu
  • 2 dl zakysané smetany
  • 1 lžíce octa
  • špetka soli

POSTUP PŘÍPRAVY:

I.

Tuk nastrouháme a zpracujeme těsto. Necháme pár hodin odpočinout. Dále s ním pracujeme jako s koupeným.

II.+III.

Smísit ingredience dohromady až je těsto hladké. Nejlepší je den předem, vypracovat těsto a nechat odpočinout nejméně 12 hodin v chladu,  nadruhý den vyválet .. rozřezat na 4 pásy a ty poskládat na sebe .. pak rozválet a podle potřeby použít.

   

Poznámka:

těsto I. -  dělám už léta... je chutí i vzhledem asi nejvíc podobné kupovanému... chutné, dobře listuje

těsto II. - dobré, křupavé... ale nelistuje... chuťově mastnější

těsto III. - dobré, listuje jen trochu, chuťově taky mastnější

Autor receptu Jana Bláhová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

I.

  • 250g hladké mouky
  • 250g 100% tuku
  • 250ml smetany

II.

  • 300 g mouky
  • 250g másla/margarínu
  • špetka soli
  • 6 lžic studené vody
  • 1 lžíce octa

III.

  • 350g mouky
  • 250g másla/margarínu
  • 2 dl zakysané smetany
  • 1 lžíce octa
  • špetka soli

POSTUP PŘÍPRAVY:

I.

Tuk nastrouháme a zpracujeme těsto. Necháme pár hodin odpočinout. Dále s ním pracujeme jako s koupeným.

II.+III.

Smísit ingredience dohromady až je těsto hladké. Nejlepší je den předem, vypracovat těsto a nechat odpočinout nejméně 12 hodin v chladu,  nadruhý den vyválet .. rozřezat na 4 pásy a ty poskládat na sebe .. pak rozválet a podle potřeby použít.

   

Poznámka:

těsto I. -  dělám už léta... je chutí i vzhledem asi nejvíc podobné kupovanému... chutné, dobře listuje

těsto II. - dobré, křupavé... ale nelistuje... chuťově mastnější

těsto III. - dobré, listuje jen trochu, chuťově taky mastnější

Autor receptu Jana Bláhová