Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Little cheesecakes

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 100 g máslových sušenek
  • 80g másla
  • 250g mascarpone
  • 40g moučkového cukru
  • 2 lžičky van. extraktu
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml mléka
  • 1 pol. lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 pol. lžíce krupicového cukru
  • jahody
  • zdobení

(pro cca 6-8 košíčků)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Máslové sušenky rozdrtíme na jemno a zalijeme rozehřátým máslem, vytvořenou hmotu pak natlačíme na dno i okraje košíčků na muffiny. Košíčky pečeme asi na 10 minut na 200 stupňů. Po upečení vytáhneme a vložíme do papírových formiček, kde necháme vychladnout. Mléko, škrob a krup. cukr rozmícháme a na mírném plameni šleháme, dokud nedostaneme tuhý puding. Přendáme do mísy, přetáhneme potravinářskou fólií, propíchneme na 1 místě a necháme na chladném místě vychladit. Smetanu na šlehání vyšleháme do šlehačky a také vyšleháme mascarpone spolu s mouč. cukrem. Vychladlý pudink pomalu šleháme, přidáváme šlehačku i mascarpone. Krémem naplníme cukrářský sáček, jehož pomocí naplníme košíčky, ozdobíme jahodami a zdobením. Doba chlazení je min. 1 hodinu v lednici.

Dobrou chuť

Autor receptu Marky Zelinková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 100 g máslových sušenek
  • 80g másla
  • 250g mascarpone
  • 40g moučkového cukru
  • 2 lžičky van. extraktu
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml mléka
  • 1 pol. lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 pol. lžíce krupicového cukru
  • jahody
  • zdobení

(pro cca 6-8 košíčků)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Máslové sušenky rozdrtíme na jemno a zalijeme rozehřátým máslem, vytvořenou hmotu pak natlačíme na dno i okraje košíčků na muffiny. Košíčky pečeme asi na 10 minut na 200 stupňů. Po upečení vytáhneme a vložíme do papírových formiček, kde necháme vychladnout. Mléko, škrob a krup. cukr rozmícháme a na mírném plameni šleháme, dokud nedostaneme tuhý puding. Přendáme do mísy, přetáhneme potravinářskou fólií, propíchneme na 1 místě a necháme na chladném místě vychladit. Smetanu na šlehání vyšleháme do šlehačky a také vyšleháme mascarpone spolu s mouč. cukrem. Vychladlý pudink pomalu šleháme, přidáváme šlehačku i mascarpone. Krémem naplníme cukrářský sáček, jehož pomocí naplníme košíčky, ozdobíme jahodami a zdobením. Doba chlazení je min. 1 hodinu v lednici.

Dobrou chuť

Autor receptu Marky Zelinková