Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Lívance bez kynutí

Autor AutordesnaVzkaz
5.0 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 ks vejce 
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 300 g polohrubá mouka
  • 1/4 lžičky sůl
  • 1/2 balíčku prášek do pečiva
  • 1 lžíce rum
  • 500 ml mléko na ozdobu
  • 1 kelímek smetana ke šlehání
  • 1 lžíce cukr moučka na potření 
  • 1 sklenice marmeláda

POSTUP PŘÍPRAVY:

Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí i cukrem. Potom do sypké směsi přidáme žloutky i rum a prošleháme. Ke směsi přilijeme vlažné mléko a důkladně prošleháme.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Těsto necháme nejvýše 5 minut odpočívat.

Mezitím rozehřejeme olej. Z těsta na pánvi tvarujeme lívance, nebo použijeme lívanečník, které po obou stranách smažíme dozlatova.

Smetanu vyšleháme s cukrem do tuha. Hotové lívance (asi 24 ks) bohatě potřeme marmeládou podle vlastní chuti a ozdobíme kopečkem smetany.

Autor receptu desna

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 ks vejce 
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 300 g polohrubá mouka
  • 1/4 lžičky sůl
  • 1/2 balíčku prášek do pečiva
  • 1 lžíce rum
  • 500 ml mléko na ozdobu
  • 1 kelímek smetana ke šlehání
  • 1 lžíce cukr moučka na potření 
  • 1 sklenice marmeláda

POSTUP PŘÍPRAVY:

Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí i cukrem. Potom do sypké směsi přidáme žloutky i rum a prošleháme. Ke směsi přilijeme vlažné mléko a důkladně prošleháme.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Těsto necháme nejvýše 5 minut odpočívat.

Mezitím rozehřejeme olej. Z těsta na pánvi tvarujeme lívance, nebo použijeme lívanečník, které po obou stranách smažíme dozlatova.

Smetanu vyšleháme s cukrem do tuha. Hotové lívance (asi 24 ks) bohatě potřeme marmeládou podle vlastní chuti a ozdobíme kopečkem smetany.

Autor receptu desna