Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Lucčiny perníčky ihned měkké - velikonoční, vánoční

4.7 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 40dkg hladké mouky1
  • 2dkg medu
  • 16dkg práškového cukru
  • 2 vejce
  • 6 dkg Hery
  • 1 a ½ lžíce mletého perníkového koření ( nebo roztlučte nové koření – 7ks, anýz, skořice, hřebíček, fenykl, badyán )
  • citronová kůra
  • ½ lžičky jedlé sody
  • lžíce rumu
  • 2 lžíce kakaa

Poleva

  • 8dkg dobře prosátého moučkového cukru
  • 1 bílek, trochu citrónové šťávy – přes jemný cedník
  • 1 lžíce Solamylu.

POSTUP PŘÍPRAVY:

Mouku, cukr a sodu promícháme s kořením. Do zahřátého tuku s medem zašleháme vejce, smícháme s moukou, přidáme citronovou kůru a rum a zaděláme těsto, které necháme do 2.dne odležet.

Vykrájené tvary potřeme vodou s cukrem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na plechu vymazaným 100% tukem. nebo na pečícím papíru. Po upečení potřeme rozšlehaným vejcem s citrónovou šťávou. Tvary sejmeme z plechu až trochu vychladnou.

Poleva 18dkg dobře prosátého moučkového cukru, 1 bílek, trochu citrónové šťávy – přes jemný cedník.

Třeme vařečkou nejméně 20 minut, ke konci přidáme 1 lžíci Solamylu.

Autor receptu Lucie Kratochvílová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 40dkg hladké mouky1
  • 2dkg medu
  • 16dkg práškového cukru
  • 2 vejce
  • 6 dkg Hery
  • 1 a ½ lžíce mletého perníkového koření ( nebo roztlučte nové koření – 7ks, anýz, skořice, hřebíček, fenykl, badyán )
  • citronová kůra
  • ½ lžičky jedlé sody
  • lžíce rumu
  • 2 lžíce kakaa

Poleva

  • 8dkg dobře prosátého moučkového cukru
  • 1 bílek, trochu citrónové šťávy – přes jemný cedník
  • 1 lžíce Solamylu.

POSTUP PŘÍPRAVY:

Mouku, cukr a sodu promícháme s kořením. Do zahřátého tuku s medem zašleháme vejce, smícháme s moukou, přidáme citronovou kůru a rum a zaděláme těsto, které necháme do 2.dne odležet.

Vykrájené tvary potřeme vodou s cukrem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na plechu vymazaným 100% tukem. nebo na pečícím papíru. Po upečení potřeme rozšlehaným vejcem s citrónovou šťávou. Tvary sejmeme z plechu až trochu vychladnou.

Poleva 18dkg dobře prosátého moučkového cukru, 1 bílek, trochu citrónové šťávy – přes jemný cedník.

Třeme vařečkou nejméně 20 minut, ke konci přidáme 1 lžíci Solamylu.

Autor receptu Lucie Kratochvílová