Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Marcipán bez dřiny za 10 minut

4.5 8

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut. Použitelný na vše, jak na potah dortu tak na figurky.

Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání. Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady. Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání.

Ještě k marcipánu. POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT. PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO Sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.

Ingredience :

  • 25 dkg sušené mléko polotučné
  • 50 dkg cukr moučka - cukr i mléko prosejeme
  • 2 lžíce kukuřičného sirupu - čirý. Sirup dostanete ve zdravé výživě.
  • Kdo používá glukózu stačí jedna vrchovatá lžíce
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce aroma sladká mandle

Postup:

Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí močíme ruce v teplé vodě a dopracujeme.Vodu po lžících už nepřidávat. Přelili by jste ho. Pak se s ním špatně pracuje.

DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO. NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak dává dohromady. Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete solamylem.

Autor: Zdenka Rajnochová

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut. Použitelný na vše, jak na potah dortu tak na figurky.

Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání. Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady. Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání.

Ještě k marcipánu. POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT. PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO Sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.

Ingredience :

  • 25 dkg sušené mléko polotučné
  • 50 dkg cukr moučka - cukr i mléko prosejeme
  • 2 lžíce kukuřičného sirupu - čirý. Sirup dostanete ve zdravé výživě.
  • Kdo používá glukózu stačí jedna vrchovatá lžíce
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce aroma sladká mandle

Postup:

Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí močíme ruce v teplé vodě a dopracujeme.Vodu po lžících už nepřidávat. Přelili by jste ho. Pak se s ním špatně pracuje.

DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO. NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak dává dohromady. Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete solamylem.

Autor: Zdenka Rajnochová